Cengiz Şimşek, “Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak en büyük hedefimizdir”

featured
Şimşek "2024 mega projeleri tamamlama yılı olacak"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cengiz Şimşek, “Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak en büyük hedefimizdir”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şimşek Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Millet olarak, kardeşlik ortamı içerisinde, hür ve bağımsız bir şekilde yaşamamızın teminatı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz” dedi.

29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete geçtiğini hatırlatan OSB Başkanı Cengiz Şimşek, “Tarihinde hiçbir zaman esarete ve boyunduruğa boyun eğmemiş olan milletimizin hür ve bağımsız yaşama azminin göstergesi olan Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak en büyük hedefimizdir” şeklinde konuştu.

Başkan Cengiz Şimşek açıklamasında şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında bölgemize ve dünyaya baktığımızda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin kıymetini ve önemini daha iyi bir şekilde anlıyoruz. Savaşın, ölümlerin, kan ve gözyaşının eksik olmadığı Coğrafyamızda, Atatürk’ün, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözlerinin ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz.

Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyetimiz, milletimizin bir arada barış içerisinde, hür ve bağımsız şekilde yaşamasının teminatı olduğu gibi aynı zamanda tüm mazlum milletlerin de umudu olmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında bizlere düşüne en büyük görev, bir taraftan Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak, diğer taraftan da ülkemizi her anlamda daha güçlü hale getirmek için bıkmadan, usanmadan çalışmaktır. Biz Gaziantepli sanayiciler olarak, 100 yıl önce her türlü imkansızlığa rağmen kendilerinden kat ve kat güçlü olan düşmanı yurdumuzdan kovarak Türkiye Cumhuriyetini kuran atalarımızın mücadele azmini ve ruhunu kendimize örnek alıyoruz. Aynı azim ve kararlılıkla, ülkemizin kalkınma hamlesine katkı sunmak için çaba gösteriyoruz. Çünkü, Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün de dediği gibi, ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz. Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir. Bu vesile ile tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarken, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayattaki gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum.”

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cengiz Şimşek, “Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak en büyük hedefimizdir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin