CHP Gaziantep Milletvekili Meriç, “Uyuşturucu ile kararlı mücadele şart”

featured
Kat Hakkı Sorunu Yaşayan Vatandaşların Mağduriyeti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gaziantep Milletvekili Meriç, “Uyuşturucu ile kararlı mücadele şart”

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, uyuşturucu ticareti ve bağımlılığına yönelik alınan tedbirlerin ve uygulamaların bu alandaki artışa engel olmadığını belirterek, ‘’Bu konuda daha caydırıcı ve kararlı bir çalışmaya ihtiyaç var’’ dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, TBMM’de mesain in başlamasıyla birlikte toplumda kanayan bir yara haline gelen madde bağımlılığı ve ticareti konusunda TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi. Önergede sorunlarla birlikte çözüm önerilerini de dile getiren Meriç, ‘’Artan göç ile birlikte uyuşturucu bağımlılığı ve satışıda artış gösteriyor’’ ifadelerini kullandı.

‘’GÖÇ BU SORUNU TETİKLEDİ’’

‘’Ülkemizde son 10 yıldır uyuşturucu kullanımı ve satışı ciddi boyutta artmıştır. Türkiye’de tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar, her bütçeye uygun uyuşturucu türü satılmaktadır.’’ Diyen Meriç, ‘’Özellikle bilinen uyuşturucular ile birlikte kimyasal yöntemlerle üretilen sentetik uyuşturucu ticareti ve kullanımında da çok ciddi boyutta artış yaşanmaktadır. Kuşkusuz bu artışta AK Parti hükümetlerinin sınırlarımızda uyguladığı açık kapı politikasının rolü büyüktür.  Açık kapı politikası Türkiye’yi sığınmacı ve kaçakların durağı haline getirdiği gibi, başta Gaziantep olmak üzere Suriye ile sınır olan illerimize de uyuşturucunun ve ham maddesinin kolaylıkla girmesine neden olmuştur. Son iki yılda ise eroin ve metamfetamin üretiminin ve ticaretinin yaygın olduğu Afganistan’dan ülkemize düzensiz göç alınması, uyuşturucu konusunda ülkemizi daha da bir çıkmaza sokmuştur.’ dedi.

‘’MADDE KULANIM YAŞI GİDEREK DÜŞÜYOR’’

Hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele eden kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin ortaya koydukları raporlar da, Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşının çocuk yaşına kadar indiğine dikkat çeken Meriç, ‘’ticaretinin de katlanarak arttığı gerçeğini gözler önüne sermektedir. Bu durum suç oranının ve ölümlerin artmasına, ailelerin parçalanmasına, sokakların ve şehirlerin huzurunu yitirmesine, gelir kaybına neden olmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde uyuşturucu trafiğini önlemek ve madde bağımlılığı ile mücadelede kararlı ve etkin politikalar üretmek en öncelikli konulardan biri olmalıdır. Uyuşturucu ile mücadelede bugüne kadar belirlenen stratejilerin ve yapılan çalışmaların başarısız olduğu ise verilerden rahatlıkla anlaşıldığı gibi, her gün kamuoyuna yansıyan uyuşturucu kaynaklı ölümler, cinayetler ve uluslararası uyuşturucu baronları ve suç örgütü çetelerinin ülkemizde iç hesaplaşmaya gitmelerinden de rahatlıkla görülmektedir.’’ diye konuştu.

ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ DE SUNDU

Konuyla ilgili verdiği yazlı önergede çözüm önerisini de sunan Meriç, şunları söyledi: ‘’Yukarıda bahsedilen nedenlerle, ülkemizi ve geleceğimizi tehlikeye atan başta metamfetamin olmak üzere her türlü uyuşturucu madde kullanımının ve ticaretinin artmasındaki nedenlerin tüm boyutlarıyla araştırılması, uyuşturucuyla mücadeleyi zorlaştıran sistemsel boşlukların tespiti ile bu sorunlara kalıcı siyasi ve yasal çözümler üretilmesi amacıyla TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.’’

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP Gaziantep Milletvekili Meriç, “Uyuşturucu ile kararlı mücadele şart”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin