Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazianteplilere  Gaziray Müjdesi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazianteplilere  Gaziray Müjdesi!

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te İstasyon Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Bir dizi program ve açılışa katılmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentteki ilk durağı Gaziray Beylerbeyi İstasyonu oldu.

Gaziantep’e, vatandaşlarla dertleşmenin, hasbihâl etmenin yanında, şehre kazandırdıkları eser ve hizmetlerin resmî açılış sevincini de paylaşmak üzere geldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Gaziray’ın açılışını yaparak, Gaziray’ın yılbaşına kadar ücretsiz olduğu müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazianteplilere  Gaziray Müjdesi!

Toplam yatırım tutarı 30 milyar 5 milyon lira olan 169 tesisin şehre ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış listesinin başında, bugünkü rakamlarla 10 milyar liralık bir yatırım olan GAZİRAY’ın yer aldığını belirterek, GAZİRAY’ın, uzunluğu 25,5 kilometreyi bulan güzergâhıyla, gelişen ve büyüyen Gaziantep’in şehir içi ulaşım ihtiyacının karşılanmasına büyük katkısı olacak bir proje olduğuna işaret etti.

“Bünyesindeki 16 istasyonu, üç tünel, bir köprü, 12 alt ve üst geçidiyle, gerçekten tarihî bir yatırım olan GAZİRAY’ın şehrimize kazandırılması sürecinde yaşanan sıkıntıların, ortaya çıkan esere değdiğine inanıyorum” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “GAZİRAY’ın yer altından geçen 5 kilometrelik bölümünün üzerini, Büyükşehir Belediyemiz spor ve oyun üniteleriyle, süs havuzlarıyla, ışıklandırmasıyla, yeşil alanlarıyla çok güzel bir park olarak düzenledi. Otoparkı, bisiklet yolları ve kaldırımlarıyla 200 bin metrekareyi bulan bu güzel parkın da şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazianteplilere  Gaziray Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “TOKİ’nin Şehitkamil ilçemizde tamamladığı 1.133 konut ile İslahiye’de tamamladığı 596 konutu, ticaret merkezleri, çevre düzenlemeleri ve diğer donatılarıyla hizmete açıyoruz. Ayrıca, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımızın, Oğuzeli’nde yaptığı 26 iskân konutu ile çeşitli ilçelerimizdeki altyapı yatırımlarını da buradan resmen hizmete alıyoruz. Şimdi Gaziantep’e, hâlen devam eden projeler haricinde ‘ilk evim’ kampanyamız kapsamında 10 bin 24 konut daha yapıyoruz. Yine ‘ilk işyerim’ projemiz kapsamında da 500 işyeri inşa edeceğiz. Kampanyanın üçüncü başlığı olan ‘ilk evim arsa’ kapsamında ise 45 bin konut amaçlı arsayı Gaziantepli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Hem açılışını yaptığımız konutların, hem yeni projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Ulaşımda, Gaziantep Çevre Yolu Yamaçtepe Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları ile restorasyonu tamamlanan tarihî Akdeğirmen Köprüsü’nü de hizmete açtıklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehrin çeşitli ilçelerinde yapılan 12 ayrı cami ve Kur’an Kursunun açılışını da yaptıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan tesislerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Ayrıca, eğitimde, sağlıkta, içişlerinde, sporda, tarımda, enerjide şehrimize kazandırdığımız onlarca ayrı yatırımı buradan resmen hizmete sunuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, aralarında biyolojik ayrıştırma tesisi ve biyogaz enerji santralinin de bulunduğu, hayvan barınağından karavan parkına, sokak düzenlemelerinden katı atık depolamasına farklı alanlarda 15 ayrı projeyi tamamladı. Bunları da resmen hizmete açıyoruz. Şahinbey Belediyemiz, 400 milyon liralık bir yatırımla Yeşilvadi üç katlı köprülü kavşağını, 11 adet sosyal tesisi, 21 adet parkı, beş adet camiyi, dört adet spor tesisini, Yamaçtepe Gençlik Kampı ve Mesire Alanı’nı, aşevi, çeşitli restorasyon ve çevre düzenlemelerini ilçemize kazandırdı. Yeşilvadi Köprülü Kavşağı, 7 kilometreyi bulan bağlantı yollarıyla, şehrin doğu-batı istikametindeki trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak eserlerden biridir. Tüm bu yatırımların resmî açılışını da buradan yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazianteplilere  Gaziray Müjdesi!

Şehitkamil Belediyesi’nin, Çevre Şehircilik Bakanlığı’yla birlikte yürüttüğü, 8 bin kişiyi kapsayan İpekyolu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gayet güzel bir şekilde yürüdüğünü de memnuniyetle takip ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün ayrıca, Nizip Belediyemizin, Nurdağı Belediyemizin, İslahiye Belediyemizin tamamladığı yatırımların resmî açılışını da gerçekleştiriyoruz. Görüldüğü gibi Gaziantep’i, bakanlıklarımızla, kurumlarımızla, Büyükşehir Belediyemizle, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyelerimizle, diğer ilçe belediyelerimizle birlikte, geliştirmek, güzelleştirmek, büyütmek için el ele çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazianteplilere  Gaziray Müjdesi!

“Gaziantep’in geldiği yer, ataların ‘tek elin nesi var, iki elin sesi var’ diyerek anlattığı birlik ve beraberliğin en somut örneğidir” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Tabii Gaziantep, aynı zamanda ülkemizin önde gelen sanayi ve ticaret şehirlerinden biridir. Biliyorsunuz 2 yıl önceki ziyaretimizde, Gaziantep’te 300 fabrikayı birden hizmete açmıştık. Ülkede fabrika kalmadığını iddia eden muhalefet buna inanmayıp, gelip Gaziantep’te fabrika saymaya kalkmıştı. Gerçi bunların hesapları 300 fabrikayı saymaya yetmeyeceği için, onu bile doğru dürüst beceremediler. Bugün de, o tarihten bu yana yapımı tamamlanan 70 yeni fabrikanın açılışını yapıyoruz.”

Gaziantep Haberler      Gaziantep Son Dakika     Gaziantep Sağlık

1
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazianteplilere  Gaziray Müjdesi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin