Demirci: “Meslek ve örgütsel yapımız sonsuza kadar var olacak”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demirci: “Meslek ve örgütsel yapımız sonsuza kadar var olacak”

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci “14 Mayıs Eczacılık Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Demirci: “182 yıllık akademik eğitim geçmişi , 65 yıllık güçlü bir örgüt geleneği ile 14 Mayıs Eczacılık Günü ülkemizde 53 kez kutlanıyor . İnanıyoruz ki bu meslek ve örgütsel yapımız sonsuza kadar var olacak” dedi.

Başkan Demirci açıklamasında: “Aslına bakarsak eczacılık insanlık kadar eski bir meslek ,atalarımız eski çağlarda doğadan elde ettiklerinden yaralanarak hastalıklarını ,yaralarını iyileştirmeye çalıştılar .

Yaşadığımız bu topraklarda ise tıbbın  kurucusu  Hipokrat ile tıp ve eczacılığın önderlerinden Bergamalı Galenos’la ,Çukurova’da Diascorides’in var olduklarını biliyoruz. Anadolu’dan dünyaya tıp ve eczacılığı anlatan ve öğreten böylesi önemli bir geçmişe sahibiz.

Günümüze geldiğimizde ise eczacılık mesleği modern teknolojinin nimetlerinden en fazla yararlanan bilim dallarından biridir.

Biyoteknolojik ilaçlar , kişiye özgü ilaç uygulamaları , hedef ilaç ve kemoterapi gibi alanlarda insan sağlığını en üst düzeylere taşıyacak biçimde ilaçları insanlığın yararına sunuluyor .

Eczacılığın uygulama yada halka ulaşmadaki en önemli alanı ise eczanelerdir. Ülkemizdeki 27 bin eczanede yalnızca ilaç sunumu değil , ilaç danışmanlığı ve sağlıkla ilgili vatandaşın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi konularında hayata geçiriliyor . Eczacıların bu konudaki temel dayanakları  birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olmalarından kaynaklanmaktadır . Dolayısıyla bu konuyu   ikincil bir görev olarak değil asli bir görev olarak görmekteler.

Eczacıların ,eczanelerin çok ciddi ekonomik ve yapısal sorunları kronikleşmiş bir biçimde sürmektedir .

Ekonomik temelli sorunların büyük çoğunluğu kamudan kaynaklanan ve çözümü de kamu tarafından yasal düzenlemelerle yapılabilecek türdedir. Eczaneler mevcut koşullar içinde ayakta duramaz hale gelmişlerdir. Bu yüzden yapılması gereken düzenlemeler mutlak yerine gelmelidir.

Diğer taraftan en temel yapısal sorunlardan başlıcası da  plansız ,programsız açılan ve kontenjanı artırılan eczacılık fakülteleridir.

Pandemi sürecinde eczaneler sağlık hizmeti içindeki vaz geçilmez konumlarını pekiştirmişlerdir. 51 meslektaşımızı 19 çalışanımızı covid nedeniyle kaybettik . Onların hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz .

Tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Eczacılık Gününü Kutlarım ” ifadelerini kullandı.

Demirci: "Meslek ve örgütsel yapımız sonsuza kadar var olacak"

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Demirci: “Meslek ve örgütsel yapımız sonsuza kadar var olacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin