Dikkat! Oyunuz geçersiz sayılmasın

featured
Dikkat! Oyunuz geçersiz sayılmasın
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dikkat! Oyunuz geçersiz sayılmasın

Türkiye’de seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği adaylar için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan “TERCİH” veya “EVET” mührünü basarak oyunu kullanacak.

Oyunuzun geçersiz sayılmaması için dikkat edin.

OY KULLANIRKEN DİKKAT! GEÇERSİZ SAYILACAK OY PUSULALARI

*Sandık kurulunca verilen ve o seçim için düzenlenmiş biçim ve renkte olmayan oy pusulaları geçersiz sayılır. (Yukarıdaki örnekte oy pusulası kahverengi renktedir.)
Not: Büyükşehir Belediye Başkanlığı oy pusulası beyaz, Belediye Başkanlığı oy pusulası mavi, Belediye Meclisi Üyeliği oy pusulası sarı ve İl Genel Meclisi Üyeliği oy pusulası turuncu renklidir.

*Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan oy pusulaları geçersiz sayılır.

*Arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları geçersiz sayılır. Ancak yetkili seçim kurulları tarafından gönderilen ve Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu
filigranı bulunan oy pusulalarının arkasının sandık kurullarının ihmaliyle mühürlenmemiş olması
oy pusulalarını geçersiz kılmaz, bu oy B partisine sayılır.

*Hiçbir yerine “TERCİH” veya “EVET” mührü basılmamış olan oy pusulaları geçersiz sayılır

*Birden fazla siyasi partiye veya bağımsız adaya ayrılan alana “TERCİH” veya “EVET” mührü basılmış olan oy pusulaları geçersiz sayılır.

*Birden fazla siyasi partiye veya bağımsız adaya ayrılan alana taşmış “TERCİH” veya “EVET” mührü bulunan oy pusulaları geçersiz sayılır.

*Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş olan oy pusulaları geçersiz sayılır

*Bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış olan oy pusulaları geçersiz sayılır

*Üzerine “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında veya “TERCİH” veya “EVET” mührü yerine herhangi bir özel işaret, herhangi bir isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılmış olan Örnek-9
oy pusulaları geçersiz sayılır.

*Üzerinde siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan oy pusulaları geçersiz sayılır.

*Üzerinde yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar veya harfler veya sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş olan oy pusulaları geçersiz sayılır.

*Zarfların açılması veya oyların okunması sırasında yırtılması oy pusulalarını geçersiz kılmaz, bu oy D partisine sayılır.

*Bütünlüğü bozulmaksızın bir kısmının kazaen yırtılması oy pusulalarını geçersiz kılmaz, bu oy E partisine sayılır

*Üzeri herhangi bir şekilde lekelenmiş olup da bunun özel olarak işaret koymak amacıyla yapıldığının anlaşılamaması oy pusulalarını geçersiz kılmaz, bu oy A partisine sayılır.

*Birleşik oy pusulasının katlanarak zarfa konulması sebebiyle “TERCİH” veya “EVET” mührü ile oy pusulasının arkasına basılan sandık kurulu mühür izinin oy pusulasının diğer Örnek-15
kısımlarına geçmesi oy pusulalarını geçersiz kılmaz, bu oy D partisine sayılır.

*Bir siyasi parti veya bağımsız aday alanına basılan “TERCİH” veya “EVET” mührünün alanları ayıran çizgili bölgeye taşmış olması oy pusulalarını geçersiz kılmaz, bu oy F partisine sayılır. Ö

*Başka bir siyasi parti veya bağımsız adayın alanına taşmamak kaydıyla, siyasi parti veya bağımsız aday alanına birden çok “TERCİH” veya “EVET” mührü basılması oy pusulalarını Örnek-17
geçersiz kılmaz, bu oy C partisine sayılır.

*Birleşik oy pusulalarında baskıda silinme veya yanlışlık yapılmış olsa bile, hangi siyasi parti veya bağımsız aday lehine kullanılmış olduğu “EVET” veya “TERCİH” mührünün vurulduğu Örnek-18
yerden kesin olarak anlaşılan oy pusulaları hesaba katılır ve bu oy E partisine sayılır.

*Başka bir siyasi parti veya bağımsız adayın alanına taşmamak kaydıyla, siyasi parti logosunun üzerine “TERCİH” veya “EVET” mührü basılması oy pusulalarını geçersiz kılmaz, Örnek-19
bu oy D partisine sayılır.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

https://www.ysk.gov.tr

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
1
_zg_n
Üzgün
1
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dikkat! Oyunuz geçersiz sayılmasın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin