Dr. Bakbak, GDAÜ-PA Daimi Komite Toplantısına Başkanlık Etti

featured
Dr. Bakbak, GDAÜ-PA Daimi Komite Toplantısına Başkanlık Etti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. Bakbak, GDAÜ-PA Daimi Komite Toplantısına Başkanlık Etti

Tüm dünyayı etkisi altına alan KOVİD-19 salgınında ulusal ve bölgesel ilişkilerin her zamankinden daha çok önem kazandığını belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, “Yaklaşık bir buçuk yıldır etkilerini hissettiğimiz küresel salgın ve bunun ateşlediği toplumsal, iktisadi ve diğer meseleler, ülkeleri farklı sınavlarla karşı karşıya bırakmıştır. Bu süreçte bölgesel işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesinin önemi bir kez daha ispatlanmıştır. İyi komşuluk ilişkileri içinde, Güneydoğu Avrupa’da dayanışma ve istikrarın güçlendirilmesi tüm bölge ülkelerinin ortak menfaatidir. ‘Komşular Birlikte Görür’ teması, tüm bölge ülkelerinin karşılıklı güvene dayalı diyalogunun net bir ifadesidir.” dedi.

GDAÜ-PA Sosyal Kalkınma, Eğitim ve Bilim Genel Komitesi’nin “KOVİD-19’un Eğitim Alanına Getirdiği Zorluklar ve KOVİD-19 Sonrası Dönemde Güneydoğu Avrupa’da Eğitimin Geleceğine Doğru” başlıklı toplantısında konuşan Dr. Bakbak, “Dünyayı etkisi altına alan küresel salgının eğitim alanında birçok yeni tedbiri beraberinde getirdiğini ifade eden Dr. Bakbak, “Bu kapsamda uzaktan eğitim sürecini başlatarak hayati önlemlerden birini uygulamaya koyduk. Uzaktan eğitim sürecinde TRT kurumu işbirliğiyle TRT EBA TV kanalları üzerinden uzaktan eğitim içeriklerini ve ders anlatım videolarını öğrencilerimizle buluşturduk. Uzaktan eğitim esnasında bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için devletimiz tablet seferberliği başlatmıştır. 700 binin üzerinde tableti çocuklarımıza ulaştırmış bulunuyoruz. Yüz yüze eğitimde sürdürülebilirliği sağlamak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla öğretmenlerimize aşının uygulanması son derece hayati öneme sahiptir. Şu ana kadar 813 bin öğretmenimizin aşılamasını tamamlamış bulunuyoruz. 7 Haziran itibarıyla tüm öğretmenlerimizi aşılamaya başladık. Aşı ile salgını yeneceğimize ve normal yaşantımıza döneceğimize inancım tamdır.” dedi.

13 Haziran 2021 Pazar günü, GDAÜ-PA Ekonomi, Altyapı ve Enerji Genel Komitesi’nin yine çevrimiçi olarak yapılan “KOVİD-19 Sonrası Güneydoğu Avrupa Ülkelerinde İktisadi Zorluklar ve Fırsatlar” başlıklı toplantısında da söz alan Dr. Derya Bakbak, salgın döneminde yaşanan küresel ekonomik durgunluğa rağmen Türkiye’nin büyüme hızına dikkat çekti ve, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve hükümetimizin yoğun çalışmalarıyla ekonomimiz 2020 yılını büyümeyle kapattı. Yüzde 1,8’lik oranla Çin’in ardından G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyümeyi yakalayan ülke olduk. Birçok devletin ekonomik daralma yaşadığı bir dönemde 170 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmış bulunuyoruz. 2021 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatımız geçen seneye göre %33,1 artışla 68 milyar dolara çıkmıştır. Bununla birlikte sanayi üretimimiz 2021 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,3 artmıştır. Ülkemizin salgının yıkıcı etkilerine rağmen ekonomik olarak yükselişe geçtiği ve ciddi bir ivme kazandığı aşikardır.” diye konuştu.

Dr. Bakbak, GDAÜ-PA Daimi Komite Toplantısına Başkanlık Etti

Dr. Derya Bakbak, 14 Haziran 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen GDAÜ-PA Daimi Komite Toplantısı’na da başkanlık etti.

Sürdürülebilir iktisadi ve sosyal hedeflerin Avrupa ve diğer tüm ülkeler için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Dr. Bakbak, “Salgın sebebiyle daimi komite toplantımızı yüz yüze değil, ancak çevrimiçi olarak gerçekleştirebildik. Komite toplantılarının yanı sıra GDAÜ Bakanlar düzeyinde toplantılar da yapıldı. Bunların ilki, gayrı resmi Dışişleri Bakanları toplantısı olarak 6 Kasım 2020’de, “Bölgenin Kovid-19 Pandemisi Tecrübeleri Temelinde Güneydoğu Avrupa’da İşbirliğini Güçlendirmenin Yolları” başlığıyla düzenlendi. Hemen ardından 12 Kasım 2020’de Eğitim Bakanları toplantısı, takip eden dönemde ise 25 Mart 2021 günü Ulaştırma Bakanları toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve su kaynakları, kültürel miras, teknoloji, teknoparklar, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji, afet riskleri, eğitim, istihdam, kadınların güçlendirilmesi gibi önemli konularda çok verimli temaslarda bulunuldu.” diye konuştu.

Antalya’da düzenlenecek GDAÜ-PA Genel Kurulu’nun son iki yılın ardından gerçekleştirilecek ilk yüz yüze toplantı olduğunu söyleyen Dr. Bakbak, “Gelecekteki toplantılarda da yüz yüze bir araya gelebilmeyi, aynı masanın etrafında oturabilmeyi arzu ediyoruz. GDAÜ ve GDAÜ PA özel bir konuma sahip, uzun soluklu ve kapsayıcı bölgesel işbirliği kuruluşlarıdır. Bu yıl GDAÜ’nün 25. yıl dönümüdür ve önümüzdeki yıl da meclisler arası boyutun 25. yılı idrak edilecektir. Daha etkili ve güçlü bir bölgesel işbirliği yürütülmesinin tüm bölge ülkelerine katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dr. Bakbak, GDAÜ-PA Daimi Komite Toplantısına Başkanlık Etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin