Dr. BAKBAK’tan 19 Mayıs Mesajı

featured
Dr. BAKBAK'tan 19 Mayıs Mesajı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. BAKBAK’tan 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs’ın tarihimizde önemli bir dönüm noktası olduğunu, devleti ve bayrağı için asla pes etmeyen bir milletin dirilişi olduğunu söyleyen Dr. Derya Bakbak, “İstiklalimizi kazanmak ve istikbale emin adımlarla yürümek için attığımız bu ilk adım, Milli Kurtuluş Savaşımızın ana omurgasını oluşturmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla sağlam temellere oturmuş, Büyük Zaferimizle taçlanmıştır. Millet iradesinden daha büyük bir kuvvet tanımayan ve 19 Mayıs’ta bu şiarla yola çıkan kadrolar, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyerek vatan savunmasına girişmişlerdir.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin istikbali olan gençlere büyük önem verdiğini ifade eden Dr. Bakbak, “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir diyerek gençlerimize güvenini ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerlerken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Yarının Türkiyesi, sizlerin omuzlarında yükselecektir.’ ifadelerini de düstur olarak benimseyen gençlerimizin ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacaklarına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine gençliğin tükenmez enerjisi, hayal gücü ve parlak vizyonuyla ulaşacağını ifade eden Dr. Derya Bakbak, “Yatırımın en kıymetlisi, gençliğimize yani geleceğimize yapılan yatırımdır. Onların bilim, teknoloji, sanat, kültür ve benzeri alanlarda gelişim göstermelerini çok önemli görüyoruz. Hızla değişen ve dönüşen dünyada gençlerimizin başta yapay zeka, robot teknolojileri, bulut bilişim ve büyük veri gibi dijitalleşme uygulamalarını fiili olarak öğrenmeleri için büyük adımlar attık. Yazılımda ve robotik teknolojide yerli üretimi en üst düzeyde teşvik edip destekleyerek gençlerimizin bu alanlara yönelmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde, ‘Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Matematik Ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Konulu Alt Komisyonu’ teşkil ettik. Başkanlığını yürüttüğüm bu komisyonda milletvekili arkadaşlarımızla birlikte kıymetli çalışmalarda bulunduk.” diyerek yapılan çalışmaların altını çizdi.

Dr. BAKBAK'tan 19 Mayıs Mesajı

“Hayaller ve hakikatler arasındaki fark azim, kararlılık ve emektir. İnanıyorum ki, gençlerimizin hayalini kurduğu ne varsa yarın ülkemizin geleceği olacaktır.” diyen Dr. Derya Bakbak, “Gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri için roket yarışmasından uçan araba yarışmasına, insansız hava aracı yarışmasından, model uydu yarışmasına kadar birçok alanda potansiyellerini gösterebilecekleri dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’i geleneksel hale getirerek gençlerimizin bilimsel yeterliliklerini ispat edebilecekleri büyük bir alan açtık.

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında 30 Dene-Yap Atölyesi’ni gençlerimizle buluşturduk. Hedefimiz bu atölyelerden beş yılda 50 bin öğrencimizi mezun etmek.” dedi.

AK Parti döneminde gençlere yönelik yatırımın çok büyük ivme kazandığını söyleyen Dr. Bakbak yapılanları şöyle sıraladı:

“İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana eğitimden bilime, sanayiden teknolojiye kadar hayatın her alanında birçok alanda ciddi çalışmalara imza attık.

Eğitim bütçemiz 2002’de 7,5 milyar lira iken, 2021 yılında 147 milyar liraya çıkardık. Yükseköğrenim bütçemizi de ekleyince bu miktar 212 milyar liraya tekabül etmektedir.

Resmi özel dahil tüm okullarımızın sayısını 50 bin 877’den, 87 bin 678’e, derslik sayımızı 343 binden 600 bine yükselttik.

2002-2021 arasında tam 693 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik.

Üniversite sayısını 76’dan 207’ye, üniversite öğrencisi sayısını 1,5 milyondan 8 milyonun üzerine çıkarttık.

Üniversite harçlarını kaldırdık ki bu, öğrencilerimizin üzerinde ciddi bir külfetti. Lisans öğrencilerine verilen kredi veya burs rakamlarını 2021 itibariyle aylık lisansta 650 liraya, yüksek lisansta 1300 liraya, doktorada 1950 liraya çıkardık.

Yükseköğrenim yurtlarının yatak kapasitesi 282 binden, 700 bine getirdik.

Gençlik merkezi sayımızı 9’dan 364’e yükselttik.

2017’de yaptığımız Anayasa değişikliğiyle milletvekili seçilme yaşını 18’e indirdik.”

Gençlerin her şeyin en iyisini ve kalitelisini hak ettiklerini ifade eden Dr. Bakbak, “Gençlerimiz için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 19 Mayıs ruhunu inşa eden tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum.” diyerek mesajını sonlandırdı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dr. BAKBAK’tan 19 Mayıs Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin