Dr. Bakbak Nuray-Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezini Ziyaret Ettiaret Etti

featured
Dr. Bakbak Nuray-Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezini Ziyaret Etti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. Bakbak Nuray-Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezini Ziyaret Etti

“Bilim ve teknolojiyi iyi kullanan, yerli ve milli hedeflerini inşa edebilecek vizyona ve donanıma sahip gençlerin yetişmesi ülkemizi müreffeh bir istikbale taşıyacaktır”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı’yla birlikte Nuray-Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi.

Bilim ışığında yetişen gençlerin Türkiye’ye çağ atlatacağını ifade eden Dr. Bakbak, “Globalleşen Dünya teknoloji ve bilim ışığında bir dönüşüm geçiriyor. Teknolojiyi iyi kullanıp, dijital çağa uyum sağlayabilen ülkeler küresel ekonomide yarışta kalıyor. Bu yarışta kalmak ve yeniden şekillenen dünyada söz sahibi olmak için ülkemizde bu çağa uyum sağlayan gençler yetiştirmemiz gerekiyor. Bilim ve teknolojiyi iyi kullanan, yerli ve milli hedeflerini inşa edebilecek vizyona ve donanıma sahip gençlerin yetişmesi ülkemizi müreffeh bir istikbale taşıyacaktır. Bu şartlar altında, bugün hizmet veren bilim ve sanat merkezlerinin geleceğimizi şekillendirdiğinin bilincindeyiz. Bu çerçevede, bugün de özel yetenekli çocuklara yönelik faaliyetlerini sürdüren Bilim ve Sanat Merkezimizde incelemelerde bulunduk. 30 derslik ve atölyelere sahip olan bu merkezde 396 erkek, 438 kız olmak üzere 834 özel yetenekli gencimiz eğitim görmekteler. İki aşamalı şekilde öğrenciler seçildikten sonra; öğrenciler zihinsel yetenek, görsel yetenek veya müzik yetenek alanlarında kendilerini geliştirebilme imkanı buluyorlar. Bu öğrenciler liseyi bitirene kadar okullarından kalan vakitlerde buralarda kapasitelerini geliştiriyor ve donanımlarını artırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Dr. Bakbak Nuray-Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezini Ziyaret Ettiaret Etti

Bilim ve Sanat Merkezinde yetişen gençlerin dereceler kazandığını ve Gaziantep’i en iyi şekilde temsil ettiklerine de değinen Dr. Bakbak, “2 yıldır eğitim verilen bu merkezde öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda 153 derece elde ettiler. Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST’te 130 proje başvurusu ve 3 Türkiye derecesi ile bu merkez Türkiye’de zirveyi çekmiştir. Öğrenciler

Uluslararası Matematik yarışmalarında 7 Dünya birinciliği, Uluslararası Müzik ve resim yarışmalarında 21 Dünya derecesi elde etmişlerdir. Bu başarılar hem bizi hem de Gazi şehrimizi gururlandırıyor. Emek veren bütün gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bilim ve teknoloji ekseninde yapılan çalışmaları ve bu alanda çalışan gençleri bir akademisyen olarak yakından takip ettiğini ifade eden Dr. Bakbak, “Bugün dünya yeni bir değişimin ve yeni bir dönüşümün içindedir. Bu değişim ve dönüşüm, yeni dönemde dünyadaki güç dengelerinin teknoloji ile belirleneceğini ortaya koymuştur. Günümüzde bilim ve teknoloji yatırımları, savunmadan ekonomiye kadar hayatın her alanında büyük önem arz eder hale gelmiş durumda. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemek, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak adına atacağımız en büyük adımlarımızdan biri bilim ve teknolojiyi öncelikli gündemimiz haline getirmektir. Bu sebeple, gençlerimizin bu alanlara yönlendirilmesi ülkemizin istikbali için büyük bir zorunluluk haline geldi. 2018-2020 yılları arasında TBMM’de yürüttüğümüz Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu ile yaptığımız çalışma neticesinde oluşturduğumuz rapor gösteriyor ki, gelecekte bilim ve teknoloji alanlarından mezun olanlar için kariyer fırsatları çok daha fazla olacak. Bu çerçevede, Ülkemizde gençlerin bu alanlara yönlendirilmesini amaçlayan adımlar atıyoruz. Ülkemizin geleceğine yön verecek genç ve dinamik yeni neslin global Dünya’ya şekil verecek gençler halinde yetişmeleri istikbalimiz adına büyük önem arz etmektedir. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine koşan, Türkiye’ye tüm kapıları açacak olan da nitelikli, bilim odaklı, yenilikçi düşünen, milli ve manevi değerlerimize sahip, çağın şartlarına uyum sağlamış ve donanımlı nesillerimiz olacaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dr. Bakbak Nuray-Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezini Ziyaret Ettiaret Etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin