EFELER GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EFELER GAZİANTEP'TEGaziantep’te yaşayan Egelileri bir araya toplamak ve batı ile doğu kültürünü kaynaştırmak amacıyla kısa süre önce kurulan Gaziantep Egeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu . Yörük çadırların kurulduğu ve Ege türkülerinin çalındığı açılış töreni Zeybek oyunu ile başladı.

Gaziantep Üniversitesi kampüsünde bulunan Çoban Evi ‘nde gerçekleştirilen açılışa katılım oldukça fazlaydı . Açılışa; Mhp Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Vali Yardımcıları Mehmet Taşdöğen, Mevlüt Kurban , Mustafa Canarslan , Nursal Çakıroğlu , Beyazıt Bestami Alkan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun,   Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan , Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın , MHP Gaziantep İl Başkanı ve Şehitkamil İlçe Başkanı Hüseyin Kurt, Chp yönetim kurulu üyeleri , ,  MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat , çok sayıda emniyet mensubu , Gaziantep Üniversitesi bölüm başkanları ve Gaziantep’te yaşayan Egeliler katıldı .

Ege yöresine ait yöresel kıyafetli   dernek üyeleri tarafından karşılanan davetlilere, alanda kurulan yöresel çadırda yapılan , keşkek , tandır ve  lokma ikramında bulunuldu .

EFELER GAZİANTEP'TEKatılımın yoğun olduğu törenin açılış konuşmasını yapan (GEFEDER) Başkanı Mezine Sırakaya; “Gaziantep’te yaşayan Egeliler olarak kısa bir süre önce temellerini attığımız derneğimiz, Ege kültürünü ve Ege’yi Güneydoğu’da tanıtmak ve Güneydoğuda yaşayan Egeliler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Dernek olarak, Gaziantep’te bulunan hemşerilerimiz arasında iletişim kurmak ve gurbette birbirimize destek olmanın yanı sıra,kültürel zenginliklerimizi Gaziantep’te yaşatmak ve yaşamak istiyoruz. GEFEDER olarak batı kültürünü Güneydoğu’da tanıtmak, sevmek, sevdirmek batı ve doğu arasında köprü olmak istiyoruz. Bunun için de bize yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz“ dedi.

EFELER GAZİANTEP'TE

Açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı   Muharrem Balat ise; “Bundan yıllar önce tahminen  40-50 yıl önce ,Gaziantep Üniversitesi’nin temelini atmak bana nasip oldu. İlk harcı biz attık, ilk müteahhitliğini ben yaptım. Şimdi burada Gaziantepliler ile Egelilerin dostluk temelini atmak, inanın çok mutluluk verici. Bir Fransız şairi demiş ki ;”Mutlu insan yoktur, mutlu anlar vardır. İnsanlar bu mutlu anları ne kadar çoğaltırsa o kadar mutlu yaşamış olurlar”. Şimdi ben burada çok mutlu bir anı yaşıyorum, ömrümün yarısına yetecek kadar güzel bir an bu an. Biz Egelileri kucaklıyoruz bağrımıza basıyoruz, Egeliler de bizi bağrına basıyor. Gaziantep’te çok hayırlı, çok güzel bir olayla karşılaştık. 16 kişi Aydın’dan Gaziantep’I ziyarete geldiler ve yatırım yapmak istediklerini söylediler. Böylelikle Güneydoğu ve Ege arasında köprüler kuruluyor. İnşallah bu kültür köprülerinden çok daha iyi neticeler alacağız. “dedi.

Ege’nin doğasını çok beğendiğini dile getiren Muharrem Balat “Memleketin her noktası bizim için mukaddes,  Ege de bir başka mukaddes. Bende 10 yıldır şirketlerim sebebi ile sürekli Ege bölgesine gidip geliyorum. Öyle güzel bir doğaya sahip ki Ege. Her taraf yeşillik , her taraf toprak. Alıp bağrınıza basasınız geliyor. Bu aşamada Gaziantep’i yeşillendirmek için de belediyelerimizin sürekli çalışmaları devam ediyor. İnşallah başarılı da olacağız. Türkiye’mizin Sayın Başbakanı 2023 diyor, ben daha da erken .Avrupa Birliği’nin mevcut devletlerinin seviyesinin daha üstüne çıkacağımızı ümit ediyorum. Bu barış ortamı içerisinde çok iyi noktalara geleceğimizi arzu ediyorum.” şeklinde konuştu.

Muharrem Ballat’ın konuşmasının ardından  Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban   konuşma yaptı .  Bu ülkenin her karış topragı ile gurur duyduğunu söyleyen  Kurban  sözlerini şöyle sürdürdü : “Bu ülke birbirini tanımamaktan  dolayı çok sıkıntılar yaşadı,  hala da yaşamaya devam ediyor. Herkes kendi kültürünü sergilemeli , bütün zenginlikleri ortaya koymalı ;ama  bu kültürü başkalarına dayatmamaya özen göstermeli.Aksi halde benim kültürüm sizin kültürünüzden daha iyi şeklinde bir iddia asla dogru olamaz ; çünkü bir Gaziantepli için  ‘Şahin Bey’ neyse bir Aydınlı içinde ‘Yörük Ali Efe’ O’dur..Biz mertliği , yiğitliği Pir Sultan Abdal’dan, Dadaloğlu’ndan ,Şahinbeyler’den, Karayılan’dan  ve Yörük Ali Efe’den ögrendik.Biz sevmeyi sevilmeyi Karacaoglan’dan,Erzurumlu Emrah’tan ögrendik. Eline , beline , diline hakim olmayı Hacı Bektasi Veli’den ögrendik.Bizim güzellik idolümüz Artemis’tir. Anadolu cografyası müslümanlıkla sınırlı degildir.5 bin yıldır  farklı kültürlerden insanlar bu topraklarda yasamışlardır . O insanlardan da bir çok sey ögrendik.Mevlana’dan töleransı , Yunus Emre’den hosgörüyü ögrendik. Anadolu çok  zengin bir cografyadır. o­nun için Anadolu’yu çok seviyoruz.Bu sevginin de bir ifadesi olarak degerli arkadaşlarım Ege ile Güneydogu Anadolu arasında bir köprü kurmak istediler.Bu dernek aracılığı ile kültürlerimizi tanıştırıp, tanış olalım istedik. İşte bu dernegin kuruluş amacı budur “

Konuşmasını İzmir’in Kavakları türküsü ile sonlandıran Kurban , davetliler tarafından büyük alkış aldı

Açılış konuşmalarının ardından sergilenen  Ege yöresine ait  halk oyunu gösterileri ise katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Açılışta sahne alan  sanatçı Asena Büşra Yılmaz da  güzel sesiyle davetlileri mest etti .

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EFELER GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin