Emekli astsubaylar adalet istiyor 

featured
Emekli astsubaylar adalet istiyor 
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli astsubaylar adalet istiyor

Hayatları pahasına görev yaparak emekli olan astsubaylar Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya geldi.

Görev yaptıkları zamanın sessiz kahramanı astsubaylar artık geçinemiyoruz diyerek Ankara’dan ses yükseltti. Subay emekli olduğunda maaş bağlama oranı yüzde 84 iken Astsubay emekli olduğunda maaş bağlama oranının yüzde 47’lerde kalmasına tepki gösteren emekli astsubaylar Görev ve makam tazminatı başta olmak üzere verilmeyen haklarını talep etti. TSK’den emekli olan bando astsubayları da oluşturdukları grup ile marşlar çalarak eyleme destek verdi.

Astsubay İnisiyatifi Hareketi adıyla bir araya gelen emekli astsubaylar kendileriyle ilgili bekleyen yasa teklifinin Meclis’te bir an önce ele alınmasını talep etti. TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığının bel kemiği olan astsubaylar, emekli olduklarında verilmeyen hakları için Ankara’da bir araya geldi. Yıllardır verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyleyen emekli astsubaylar ve aileleri TBMM komisyonlarında astsubaylarının haklarının verilmesinin engellendiğini, haklarını alana kadar yasal zemin içerisinde mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek artık geçinemiyoruz vurgusu yaptı.

Emekli astsubaylar adalet istiyor 
ASTSUBAYLARDAN TEMAD’A TEPKİ

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’nin açıklamaya destek vermemesi nedeniyle Astsubay İnisiyatifi Hareketi adıyla bir araya gelen astsubay emeklileri ve aileleri Komuta kademesi ve siyasilere sitem ederken açıklamaya destek vermeyen TEMAD’ı da eleştirerek, TEMAD içerisinde yeni bir yapılanmaya gideceklerini belirttiler.

TBMM KOMİSYONLARINDA HAKLARIMIZIN VERİLMESİ ENGELLENİYOR

Temsili olarak hazırlanan “Rahmetli Başçavuş” tabutu taşınan eylemde emekli astsubaylar adına, Emekli Astsubay Hareketi İnisiyatifi Başkanı Levent Ulucan konuşma yaptı. Ulucan;    “TBMM komisyonlarında astsubayların haklarının verilmesine neden engel oluyorsunuz? Neden bize karşı duruyorsunuz. Bu kör inat, anlaşılmaz haset nereye kadar. Astsubaya bir tazminatı dahi çok gördünüz. Bu düzenin sonsuza kadar süreceğine inanıyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti Ordusunda apoletin değil, adaletin hükmü sürsün artık. Apoletin sırmayı hor görmesi, anamızın ak sütü gibi helal haklarımıza engel olması nereye kadar devam edecek?  Birlikte kurşun sıkıp kurşun yiyoruz ancak adil paylaşıma gelince adalet terazisi hep sizden yana ağır basıyor.

ARTIK SUSMAYACAĞIZ

Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz Mart 2014, Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık 3 Mart 2015, Genelkurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar 29 Ekim 2015, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar 25 Ocak 2019, Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler 27 Aralık 2013’te söz vermiş olmasına rağmen verilen sözlerin hiç birisi tutulmadı. Hiç kimse yok saydığı astsubayın kapısını oy istemek için çalmasın. Artık susmayacağız. Emeğimizin karşılığını alıncaya kadar yasal zeminler içinde kalarak mücadelemiz hukuk içerisinde devam edecektir” dedi.

Emekli astsubaylar adalet istiyor 
ADALET İSTİYORUZ

Kara, Hava, Deniz, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığında yan yana çalışan, vatan için birlikte mücadele eden Subay ve Astsubaylar emekli olduklarında ayrıma takıldıklarını belirterek; “ Subaylar emekli olduklarında tazminatlarını almaya devam ederken, Astsubaylar tazminatlarını alamadıkları için emeklilikte subay ve astsubay arasında çok ciddi bir uçurum oluşuyor. Astsubay emeklisi aylık bağlama oranını yüzde 47 iken, subay aylık bağlama oranını ise yüzde 84’dür. Hiç kimsenin parasında gözümüz yok adalet istiyoruz. Edirne’den Hakkari’ye zor şartlarda görev yapıyoruz. En yakınlarımızın ölüm ve doğumu dahil olmak üzere yanında olamadık, gazi olduk, yaralandık, sağlığımızı kaybettik, zor şartlarda yapılan görevin karşılığı bu olmamalı. Haklarımız verilsin, verilen sözler bir an önce yerine getirilsin” dediler.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR TAZMİNATTA ADALET İSTİYOR

Emekli Astsubay Hüseyin Tunç; “26 yıllık muhabere astsubayı iken yaralandım ve personel sınıfına geçtim. Yüzde 70 engelliyim. Silahlı kuvvetlerde çalışan buradaki arkadaşlarımın çoğunun bedensel ve sağlık sorunları var. Herkes dağlarda, bayırda, karın altında yaşadı. 23 yıldır astsubaylara söz veriliyor ancak tutulmuyor. Tazminat hakkımızı almaya geldik. Subaylara görev, makam, kadrosuzluk tazminatı gibi bir sürü tazminat veriliyor, astsubaylara bir tane bile verilmiyor. Sorunumuz çok, bizi dağlarda teröristler öldüremedi ama emeklilik, açlık öldürecek. Ne çocuğumuzun okulu ne eşimizin bir yuvası oldu. Oradan oraya gittik. Ülkemiz için dağlarda, riskli bölgelerde görev yaptık. Yapmayın artık, sözünüzde durun” dedi.

Emekli Jandarma Astsubay Necmi Kerimoğlu; “ 35 yıl bilfiil hizmet ettim, ülkemin en ücra köşelerinde görev yaptım. 35 yılın 17 yılını terörle mücadele ile geçirdim, birçok meslektaşımızı kaybettik, bu ülke için hayatımızı seve seve veren insanlarız. Bize yıllardır söz veriliyor. Cumhurbaşkanımız, Milli Savunma Bakanımız, Genel Kurmay Başkanımız “ vatan size minnettar, hakkınız ödenmez” deniliyor. Ama biz bunu göremiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz, birilerine 6 tazminat, diğerine sıfır tazminat. Külfette birsek nimet te bir olmak istiyoruz. Ulufe istemiyoruz” dedi.

Emekli Hava Astsubay Hüseyin Alkan; “ 25 yıl Hava Kuvvetlerinde teknisyen astsubay olarak görev yaptım. Bize söz verilen kıdem tazminatlarımız verilmedi. Bırakın giyinmeyi boğazımızdan kısıyoruz artık. Çoğu arkadaşımız ev tutmak için artık Polatlı ve Temelli’ye gitmeye başladı” dedi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Emekli astsubaylar adalet istiyor 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin