EN KALİTELİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ SEVİNDİRDİ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EN KALİTELİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ SEVİNDİRDİ!Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Mart ayında yapılan merkezi kalite değerlendirmesinde 75 puanla en kaliteli üniversite hastaneleri arasına girmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde TBMM ile prestijli bir hizmet sözleşmesi imzalayarak, TBMM’ye sağlık hizmeti verecek 6 üniversiteden biri olma hakkını elde eden Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bu kez de Sağlık Bakanlığı’nın üniversite hastanelerinde ilk kez gerçekleştirdiği “Sağlıkta Kalite Standartları” (SKS) merkezi değerlendirmesinde; 100 üzerinden 75 puan alarak,  ‘Referans Üniversite Hastanesi’ olduğunu bir kez daha tescilledi. Sağlık Bakanlığı’nın hastanelerde hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla oluşturduğu SKS daha önce kamu ve özel hastanelerde uygulanmaya başlanmıştı.   Bu değerlendirmelerde hastaneler, çalışan ve hasta güvenliği odaklı bir yaklaşımla ele alınıyor ve teknoloji kullanımı, fiziksel şartlar, alt yapı, işleyiş, insan kaynağının kapasitesi ve niteliği ile ilgili yeterlilikler inceleniyor.

EN KALİTELİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ SEVİNDİRDİ!PERSONEL EĞİTİLDİ, EKSİKLER GİDERİLDİ

Kaliteli bir büyümeyi ilke edinen Gaziantep Üniversitesi’nin bu amaçla kurduğu Kalite Koordinatörlüğü, önce hastanedeki gerek fiziki, gerekse hizmetle ilgili şartların SKS’ye uygunluğunu inceledi.  Şartlar ve süreçler sadece SKS değil maliyet ve verimlilik açısından da incelenerek,  gerektiğinde yeniden düzenlendi ve iyileştirildi.  Kalite konusunda standart bir bakış açısının oluşturulması,  toplam kalite anlayışının hastanenin her köşesinde hissedilmesi ve SKS’nin her seviyede uygulanması için eğitim ve öz değerlendirme faaliyetleri büyük bir ciddiyetle ele alındı.  Görev alanlarına göre eğitim ihtiyaçları tespit edilerek tıbbi ve tıbbi olmayan her seviyeden personele hem SKS, hem mesleki eğitimler verildi.  Düzenli aralıklarla yapılan öz değerlendirmelerle standart dışı uygulamalar tespit edildi ve iyileştirildi.  Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı’nın görevlendirdiği merkezi değerlendirme ekibi, ilk kez değerlendirilen bir hastane olarak hasta memnuniyet anketlerinin sonuçları ve SKS’ye uygunluk açısından GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni çok başarılı bulduklarını belirtti.

EKSİKLER KISA SÜREDE GİDERİLECEK

Gaziantep Üniversitesi Kalite Koordinatörü Funda Batmazoğlu;  Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç,  Kalite Yönetim Direktörü Doç. Dr. Murat Taner Gülşen ve Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Aylin Doğan’ın koordinasyonunda ulaşılan başarıda, her seviyeden yönetici ve çalışanın katkısının olduğunu belirterek;  bunun bir hastane için başarılı bir takım çalışması örneği sergilendiğini vurguladı.  Merkezi değerlendirmede tespit edilen uygunsuzlukların hastane binasının yaşından dolayı fiziki şartlarla ilgili olduğunu vurgulayan Batmazoğlu, “Danışma ve kayıt bankolarının yüksekliği, vezne gibi bazı bölümlerin camlı oluşu, kişisel hijyen alanlarının kapılarının içe açılması gibi kısa sürede ve kolaylıkla giderilebilecek eksikliklerden puanımız kırıldı. Bundan sonraki değerlendirmelerde daha iyi sonuçlar alacağımıza eminim, amacımız hasta ve çalışan güvenliğini en üst düzeyde sağlamak, şartları sürekli iyileştirmek, kalite konusunda hedefi sürekli bir üst noktaya taşımaktır.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EN KALİTELİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ SEVİNDİRDİ!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin