Fatma Şahin Kimdir?

featured
Fatma Şahin Kimdir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatma Şahin Kimdir?

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966 Gaziantep doğumludur. Babası Mustafa Kıymık, annesi Perihan Kıymık’tır. 2 kız 1 erkek kardeşin en büyüğüdür.

İlköğrenimini İstiklal İlkokulunda, lise öğrenimini Kız Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Fakültesi’nden Kimya Mühendisi olarak mezun olmuştur. Okul bittikten hemen sonra özel bir şirkette İşletme Mühendisi olarak göreve başlamış, 18 yıl boyunca SANKO Holding’te İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev yapmıştır.

2002 yılında AK Parti Gaziantep Milletvekili seçildi. Milletvekilliği süresince çeşitli komisyonlarında görev aldı. TBMM’nin Töre ve Namus Komisyonunda töre cinayetleri, Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu ile de şiddeti araştırma komisyonu başkanlığı yaptı.

2007 yılında AK Parti Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptı. 2011 seçimleri sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurucu bakanı olarak görevlendirildi.
23. ve 24. Dönem Gaziantep milletvekilliği görevinde bulunan Şahin, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu’nda görev almıştır.

Görevi süresince kadınlar, engelliler, yaşlılar, çocuklar, şehit yakınları ve gazilerle ilgili çok sayıda çalışmaya öncülük etti. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde partisinden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilerek bu göreve seçildi. Dört yıldır Belediye Başkanlığı yapan Şahin, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde yeniden AK Parti’den Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.
Fatma Şahin, evli ve 2 çocuk annesidir.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatma Şahin Kimdir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin