Fatma Şahin’inden, eylem yapan Şireci Tekstil işçilerine “İşinizin başına dönün” çağrısı

featured
Fatma Şahin'inden, eylem yapan Şireci Tekstil işçilerine "İşinizin başına dönün" çağrısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatma Şahin’inden, eylem yapan Şireci Tekstil işçilerine “İşinizin başına dönün” çağrısı

Gaziantep OSB’de zam talebiyle günlerdir fabrika önünde grev yapan Şireci Tekstil işçileri, grevin 6’inci gününde de eylemlerine devam ederken Şireci Tekstil sahibi Ahmet Şireci’yi ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ziyaret sonrasında eylem yapan işçilerle bir araya gelerek, eyleme son vermelerini ve işlerinin başına dönmelerini istedi.

Fatma Şahin işçilere, kendisininde özel sektörde 15 yıl çalıştığını belirterek,”Bu işin kazananı yok. İçeri girelim oturup konuşalım” dedi.

“Ben kimim? İşçi emeklisi bir babanın kızıyım, özel sektörde 15 yıl çalışmış sizden biriyim. Ben sizim, siz bensiniz. 30 senedir tanıştığım arkadaşlarım var. Helal kazanç. Bu şehir çalışmak zorunda. Sosyal adalet ve sosyal barış sağlanmak zorunda. Bunun gereğinin yapılması gerek. Sizin canınız malınız bize emanet. İnsanların malını canını kurtarmak bizim en büyük zorunluluğumuz” diyerek işçilere işlerinin başına dönmesini ve uzlaşma sağlanacağını söyledi.

“UZLAŞMADA BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK”

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya hesabından işçilerle buluşmasını ve uzlaşma hakkında gelişmeleri:

“Gaziantep OSB’deki fabrikalardan birinde bir süredir yaşanan iş bırakma eylemi ile ilgili olarak bugün, hem işçilerimiz hem de fabrika nezdinde uzlaşma sağlayabilmek için Gaziantep milletvekillerimiz Melih Meriç ve Sevda Karaca Demir’le arabuluculuk yaptık. İşletme sahibine işçilerimizin taleplerini, işçilerimize fabrika yönetiminin fikirlerini ileterek uzlaşmada büyük mesafe kat ettik. İşçilerimizin büyük bölümü işlerinin başına dönüp çalışmaya başladılar. Gaziantep sanayisi ve işçileri hem Türkiye hem Gaziantep için çok önemli. Burada yaşanacak bir sorunun daha da büyümemesi için parti farkı dinlemeksizin üzerimize düşeni yaptık. Emeği geçen herkese, tüm taraflara teşekkür ederim” sözleriyle duyurdu.

ŞİRECİ TEKSTİL YÖNETİMİ DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Dün Şireci Tekstil Yönetim Kurulu, iş yerinde devam eden grevle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, rakamsal verilerle işçilerin emeklerinin fazlasıyla verildiğini belirterek, yaşananların kent sanayisini hedef alan art niyetli bir yaklaşım olduğu ifade etmişti.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

 

0
mutlu
Mutlu
1
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Fatma Şahin’inden, eylem yapan Şireci Tekstil işçilerine “İşinizin başına dönün” çağrısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin