Filistin’de can kaybı 560’a yükseldi

featured
 Filistin'de can kaybı 560'a yükseldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin’de can kaybı 560’a yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 560’a, yaralı sayısının ise 2 bin 900’e yükseldiğini açıkladı. ABD, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda 9 vatandaşının, Tayland hükümeti ise 12 vatandaşının öldüğünü duyurdu.

Gazze Şeridi’ne tam abluka emri veren İsrail saldırılarını arttırdı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda en az 560 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 900 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

İsrail ordusu, son olarak El-Şati ve Cebeliye mülteci kamplarına hava saldırısı düzenledi.
Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Cumartesi günü Aksa Tufanı Operasyonu’nu başlatmasının ardından süren çatışmalarda yabancı ülke vatandaşları da hayatını kaybetti. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, 9 ABD vatandaşının hayatını kaybettiği, ABD’li yetkililerin İsrail hükümeti ile temas halinde olduğu belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matt Miller ise kayıp olarak bildirilen ABD vatandaşlarının yerini tespit etmek için operasyonların devam ettiğini söyledi. Miller, hayatını kaybeden ABD’lilerin aileleriyle görüştüklerini ve her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Taylandlılar tahliye bekliyor

Tayland Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kanchana Patarachoke yaptığı açıklamada, İsrail’deki çatışmalarda 12 Tayland vatandaşının öldüğünü, 11 kişinin ise Hamas tarafından rehin alındığını belirtti. Patarachoke, ayrıca yaralanan 8 Taylandlının da hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Tayland Dışişleri Bakanlığı’na göre yaklaşık 30 bin Taylandlı işçinin yaşadığı İsrail’deki yaklaşık bin Tayland vatandaşı tahliye talebinde bulundu. Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, hükümetin vatandaşlarını Tayland Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarla tahliye etmeye hazır olduğunu duyurdu.
İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda, 2 Ukrayna vatandaşı, 10 Nepal vatandaşı ve 1 Fransız ile 1 İngiliz’in hayatını kaybettiği belirtildi. Brezilya 3 vatandaşının kaybolduğunu açıklarken, 2 Meksikalının, bir Nepal vatandaşı ile 1 İngiliz vatandaşının da kaybolduğu bildirildi.

Filistin'de can kaybı 560'a yükseldi
Filistin’de can kaybı 560’a yükseldi

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Filistin’de can kaybı 560’a yükseldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin