Filistinli çocuğun hediyesi duygulandırdı

featured
Filistinli çocuğun hediyesi duygulandırdı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistinli çocuğun hediyesi duygulandırdı

A Haber/ATV Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Geçgel, Cenin’den Kudüs’e dönüşü esnasında mola verdiği benzinlikte Filistinli çocuktan aldığı hediye karşısında neden duygulandı?

A Haber/ATV Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Geçgel Filistinli çocuğun kendisine verdiği hediye karşısında duygularını gizleyemedi.

Geçgel, Türkiye ve Filistin neden mi dost? +Bize ne Filistin’den+ diyenlere gelsin diyerek yaptığı paylaşımda;

“Türkiye’den Kudüs’e dönüyorduk. Mola vermek için durduğumuz bir benzinlikte bize kahve ikram ettiler. Daha sonra yanıma bir çocuk geldi. Sana bir hediye getireceğim diyerek eve gitti ve sonra tekrar geldi. Bana eski, yaklaşık 30 yıl önce basılan 20 bin Türk Lirasını getirdi. O kadar anlamlı bir hediye. Çünkü, bundan tam 30 sene önce Filistin devleti kurulduğunda o dönemde dedesi Türkiye’de ve cebinde kalan son parası da bu. Dedesi, Türkiye’den Filistin’e geliyor, üstünde Türkiye yazdığı için bu parayı atmıyor ve yıllarca saklıyor. Bu para dededen babaya, babadan da çocuğuna kalıyor. Çocuk ta bu parayı getirip bize hediye ediyor. Benim için o kadar anlamlı bir hediye ki anlatamam. Çünkü bu para Filistin devletinin kuruluşuna tanıklık etmiş bir para ve üzerinde Türkiye yazdığı için atamadıklarını söylüyorlar. Bende bunu ömrümün sonuna kadar saklayacağım. Burada gerçekten Türkiye’yi çok seviyor ve değer veriyorlar. O değerin karşılığını alelade girdiğimiz bir kasabada da gördük. Gittiğimiz her yerde de bizi güzel bir şekilde misafir ediyorlar. Ben Filistinlilere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Filistin devletinin kuruluşuna tanıklık eden 20 bin Türk lirasını üzerinde TÜRKİYE  yazdığı için yıllarca saklayan Filistinli ailenin çocuğunun bu davranışı herkesi duygulandırdı.

FİLİSTİN DEVLETİ

Cezayir’de Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Başkanı Yasser Arafat 15 Kasım 1988’de Filistin Devleti’nin kuruluşunu ilan etti. 1993’te Oslo Anlaşmalarının imzalanmasından bir yıl sonra, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki A ve B bölgelerini yönetmek için Filistin Ulusal Otoritesi kuruldu.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Filistinli çocuğun hediyesi duygulandırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin