GAÜN’e “GÖÇ ALANINDA”  uzmanlaşan üniversite unvanı verildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAÜN’e “GÖÇ ALANINDA”  uzmanlaşan üniversite unvanı verildi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Gaziantep Üniversitesine (GAÜN) göç çalışmaları alanında “Uzmanlaşan Üniversite” unvanı uygun görülüp, GAÜN bu alanda öncelikli üniversite olarak seçildi.

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel izniyle Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin tek Göç Enstitüsü olan GAÜN Göç Enstitüsü, göç alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettirmiş olup,  bu kapsamda YÖK tarafından “Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi”  göç çalışmaları alanında “Uzmanlaşan Üniversite” unvanını hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Konuyla ilgili değerIendirmede bulunan GAÜN Göç Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynel Özlü, böylesi bir tanımlama, Üniversitemizin akademik ve tematik tek göç araştırma birimi olan Göç Enstitüsü’nün önemini daha bir ön plana çıkarttığını söyledi.

Prof. Dr. Özlü, “Göç Enstitüsü, Göç Çalışmaları, Kadın Çalışmaları, Kent Çalışmaları ve Göçmen ve Mülteci Sağlığı şeklinde dört anabilim dalında 11 lisansüstü tezli ve tezsiz program ile Göç Çalışmaları Anabilim Dalında doktora olmak üzere eğitim vermektedir. Enstitümüzde sadece ülkemizden değil dünyanın birçok yerinde Kenya, İran, Etiopya, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Suriye’den öğrencilerimiz var, şuan toplamda 551 öğrencinin enstitümüzde kaydı bulunmaktadır. Enstitünün mezun ettiği öğrencilerimiz, hazırladıkları lisansüstü tezlerle göçün çok farklı bağlamları hakkında tezler hazırlamış, dolayısıyla Enstitümüz bölgede göç alanında akademik bir çekim merkezi ve akademik bilgi üretim üssüne dönüşmüştür” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Zeynel Özlü konuşmasında şunları ifade etti: “Enstitümüz sadece lisansüstü akademik eğitim veren bir kurum değildir, diğer enstitü ve araştırma merkezlerinden farklı olarak icracı bir karakteri de vardır. Nitekim halihazırda bitmiş olan veya devam eden çok sayıda araştırma projemiz mevcuttur. Bu projelerde BM kuruluşları, Yerel Yönetimler, Devlet kurumları ve farklı alanlardaki STK’lar partnerimiz olmuştur. Bugün Göç Enstitüsü sadece Gaziantep’te değil, ülkemizde göç alanındaki pratik ve akademik çalışmalarda tanınırlık kazanmış ve bir referans bir kurum haline gelmiştir. YÖK’ün söz konusu kararı, Göç Enstitüsü’nün sahip olduğu birikimi, kapasiteyi daha ileri taşımamıza vesile olacak ve misyonumuzu tüm Türkiye’ye yaymak için bir vesile olacaktır.”

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAÜN’e “GÖÇ ALANINDA”  uzmanlaşan üniversite unvanı verildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin