GAZİ MUSTAFA KEMAL GAZİANTEP’E GELDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİ MUSTAFA KEMAL GAZİANTEP’E GELDİUlu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 79. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Peker, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kortej 79 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazianteplilere hitap ettiği alan olan öğretmenevi önüne kadar yürüdü.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep Savunması’nın dost düşman herkesin hayranlık ve takdirini kazanan, kendi imkânlarıyla düşmana karşı direnen bir halkın zaferi olduğunu belirtti.
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazianteplileri kutlamak ve yüceltmek için bundan 79 yıl önce 26 Ocak 1933’de Gaziantep’i onurlandırdığını ifade eden Yetkinşekerci, “Atalarımızın verdiği mücadele, dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Tam 11 ay Antep aç, susuz, kafalarına yağan mermilere aldırmadan direnmiş, son düşman askeri topraklarımızı terk edene kadar mücadeleden asla vazgeçmemiştir. Gaziantep’in işgal kuvvetlerine karşı verdiği mücadele Milli Mücadele’nin temelini oluşturmaktadır. Gaziantep Savunması, inancın, milli birlik ve beraberliğin ayağa kalkışıdır. Atatürk, Gaziantep’i onurlandırdığında, Antep Savunması’nın yiğitliğin cesaretin ve kahramanlığın tarihi belgesi olduğunu çok iyi biliyordu” dedi
Yetkinşekerci, “Bundan tam 79 yıl önce Gazi, bir başka Gazi’yle, yani Gazianteplilerle buluşmak üzere şehrimize teşrif etmiştir. Gaziantepli olarak ne kadar övünsek, ne kadar iftihar etsek azdır. Çünkü Ulu Önder’in dediği gibi ”Biz sadece Gaziantep’i değil, Türkiye’yi de kurtardık” ve her Antepli nüfus cüzdanında bu gaziliğin nişanını taşır ve Gaziantepli olmaktan her zaman gurur duyar. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, onurlu mücadelemizin adsız kahramanlarına, değerli gazilerimize minnet ve saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Daha sonra Vali Erdal Ata tarafından Atatürk koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Askeri ve mülki erkân, daire ve şube müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle tören sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİ MUSTAFA KEMAL GAZİANTEP’E GELDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin