Gaziantep Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını anketler mi belirleyecek?

featured
Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını anketler mi belirleyecek?

Gaziantep İnternet Medya ve Gazeteciler Derneği (GİMDER) üyesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Çetin; 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak  yerel seçimlerde Gaziantep Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başkan Çetin, Gaziantep için anket çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Seçimlerde Gaziantep’in üzerine düşeni yaptığını, yerel seçimlerde de büyük bir oy artışıyla üzerine düşeni yapacağına inandığını belirtti.

Henüz adayların netleşmediğinin de altını çizen Çetin, adayların 15 Ocak’ta açıklanacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GAZİANTEP’İ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Çetin, “Yerel seçimler kapsamında Ocak ayının ortasına geldik, yaklaşık 75-80 gün gibi bir zaman kaldı.  Süreç çok sıkıştı. Gazze’de yaşanan olaylar belediye başkan adaylarının belirlenmesinde süreci uzattı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri için hali hazırda anket çalışmaları devam ediyor. Ak Parti Genel Merkezi tarafından telefonla anket çalışmaları devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız uzun süredir gerek sahada gerek telefonla ve gerekse kendi belirlemiş olduğu ekipler aracılığıyla sürekli olarak kamuoyu yoklaması yaptırıyor. Temmuz ayında il başkanı olduğum dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız bana bütün ilçelerin durumunu grafikleri ile paylaştı. İşin özü şöyle ki; Sayın Cumhurbaşkanımız uzun zamandır anketlerle ve farklı ekiplerle kimin ne durumda olduğunu yakından takip ediyor” dedi.

Anketler doğrultusunda yapılan çalışmaların yanında birde kurulların yapmış olduğu çalışmaların olduğuna dikkat çeken başkan Çetin: Alt kurul ve üst kurul olmak üzere iki kurul var. Bu kurulların yapmış olduğu çalışma sonuçları en son Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne gidiyor. Alt kurulların raporu sonucunda üst kurulun tekrar değerlendirmesi gereken durumlar oluyor. Üst kurul tarafından il başkanı, milletvekilleri, kendine has değişik yöntemler ve bire bir görüşmeler ile bir değerlendirme yapılıp sonuçlar Sayın Cumhurbaşkanımıza iletiliyor. Burada belediye başkanı olmak için aday adaylığı başvuruları yanında adaylık başvurusu yapmayıp ismi değerlendirilenlerde olabiliyor. Gaziantep’te belediye başkanlıkları için 30 aday başvuru yaptı. Aday müracaatları ve Gaziantep’in aday durumuyla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız bizim hazırlamış olduğumuz raporları ayrı aldı, milletvekillerimizin hazırladığı raporları ayrı aldı. Bizim sunduğumuz rapor, mahalle temsilcileri dahil yaptığımız temayül sonuçlarına göre sunmuş olduğumuz bir rapor. Sonuç itibariyle süreç işliyor. Yeri ve zamanı geldiğinde bizler de fikrimizi, görüşlerimizi söylüyoruz. Bizim verdiğimiz isimlerden hangisi olursa olsun, hangisi aday olursa, verilen işi gözü kapalı yapabilecek kapasiteye sahip isimlerdir. Sonuç itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın belirleyeceği adayımız bizim adayımızdır ve kazanması için çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda Gaziantep’te AK Parti’nin oy oranlarını arttırarak tüm ilçeleri almak için hep birlikte çalışacağız. Teşkilat olarak sahadayız, çalışıyoruz daha çok çalışacağız” ifadelerini kullanarak sürecin işlediğine dikkat çekti.

“HALK GÜNLERİNDE, HALKIMIZI DİNLİYORUZ”

Gaziantep AK Parti İl Başkanlığının kapısından kim girerse girsin, siyasi görüşü ne olursa olsun, zengin fakir, siyah beyaz bakılmaksızın halka hizmet anlayışıyla vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyleyen Murat Çetin: “AK Parti İl Başkanlığı olarak her Cuma halk günü yapıyoruz. Vatandaşlarımızı güler yüzlü karşılayıp, sorunları dinliyor, not alıyor, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Engelli ve ihtiyaç sahipleri ailelerimiz ile sorunu olan tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Gaziantep’te il başkanlığı kapısından kim girerse girsin, adına soyadına, servetine, partisine bakmadan bire bir çözüm üretmek adına emek veriyoruz. En büyük sorun istihdam konusu, bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Biz bu şekilde çalıştığımız, vatandaşlarımıza dönüş yaptığımız sürece AK Partinin oyları daha da yükselecektir.” diyerek merak edilen soruları yanıtladı.

ARABAN MHP’YE VERİLDİ SÖYLENTİLERİNE YANIT:

“İttifak partilerimiz MHP, BBP ve HÜDA-PAR Gaziantep İl Başkanlarımız ile 15 günde bir mutlaka istişarelerde bulunuyoruz. Geçmişte Karkamış’ı Belediye Başkan Adayımızın yapmış olduğu hatalardan dolayı kaybettik. Normal şartlarda bizim Karkamış’ı kaybetme lüksümüz yok. Ayrıca Araban ilçemizle ilgili olarak; Araban da ki dengeleri biliyoruz. Araban’da ittifakın riskli olacağını Cumhurbaşkanımıza söylediğimde bana: Başkan Araban’ı vermemişiz, Araban bizde dedi. Araban ile ilgili hali hazırda gündemde olan konuların gerçekliği yoktur. Ancak, tekrar söylüyorum, bizim dışımızda yapılan görüşmeler, genel politika ve üst aklın yapacağı görüşmeler sonucunda alacağı karara uyacağız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “DAHA UZUN YILLAR BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanımız yapmış olduğumuz bir toplantıda bize; genel seçimlerde Gaziantep kendine yakışanı yaptı, hepinize tek tek teşekkür ederim dedi. Diğer bir cümlesi ise İl Başkanımızın bu görevi yapması için kendisine teklifte bulundum, sağ olsun beni kırmadı, çalışmalarını da gayet beğeniyorum, beraberiz, uzun yıllar da beraber olmaya devam edeceğiz dedi. Üye kaydımızın 330 bine yaklaştığını söyledim, memnuniyetlerini iletti. Yapmış olduğumuz üye kaydıyla Türkiye ortalamasının yüzde 20 üzerindeyiz. Deprem bölgesi ile ilgili çalışmalarımızı da kendisine ilettim. Önümüzde yapılacak olan 31 Mart yerel seçimlerinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenecek olan adaylarımızla Gaziantep’e yakışır şekilde oylarımızı artırarak bütün belediyelerde Cumhur ittifakı olarak kazanmak istiyoruz.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

1
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
2
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını anketler mi belirleyecek?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin