Gaziantep Frankfurt’a damgasını vurdu

featured
Gaziantep, Frankfurt'a damgasını vurdu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep, Frankfurt’a damgasını vurdu

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Gaziantep Kültür ve Dayanışma gecesinin 16’ncısı, 18 Kasım 2023 tarihinde Frankfurt Griesheim Saalbau salonunda gerçekleşti.

Frankfurt Gaziantep Derneği tarafından düzenlenen dayanışma gecesine; Frankfurt Başkonsolos Yardımcısı Güral Baş, RTÜK Başkan yardımcısı Şemsettin Gülpınar, Hessen Milletvekili Turgut Yüksel, Kültür Ataşesi Ahmet Alemdar, Frankfurt Türk Sinema Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Türk Müziği Gönül Dostları Derneği Başkanı Selma Ateş, UID Hessen Başkanı Erkan Arslan, Hessen Türk denekleri İnisiyatif Platformu sözcüsü Dr. Hüseyin Kurt, Zübeyde Feldmann, Ahmet Deliaslan, Aydoğan Uzun, Yasin Öztürk, Mehmet Dörtkaş çeşitli STK Başkanları ve temsilcileri, sponsor iş insanları ile Almanya’nın çeşitli kentlerinde yaşayan Gaziantepliler katıldı.
Açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Güzin Bakışoğlu her zamanki nüktedan konuşmasıyla katılımcıları selamladı.

Frankfurt Gaziantep Dernek Başkanı Ökkeş Toy gecede yaptığı konuşmasına, “Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecemize hoş geldiniz, sizleri Gaziantep derneği adına candan selamlıyorum” diyerek başladı.

Başkan Ökkeş Toy, “2005 yılında kurmuş olduğumuz Frankfurt Gaziantep Derneği Sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmalarımıza kurulduğu günden bu zamana heyecanla devam ediyoruz.
Ülkemiz de yaşanan merkez üssü Gaziantep Olan 6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine kocaman sabır diliyor acılarını paylaşıyorum. Yaşanan Felaketin ardından biz de Frankfurt Gaziantep derneği olarak birlik olduk, dayanışma sergiledik. Bir nebze de olsa depremzedelerin yanında olduk. 16. Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecemizin tüm gelirleri depremzede çocuklarımızın eğitim masrafı için kullanılacak.

Avrupa da kurulan Hemşeri derneklerinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu belirtmek isterim. Sayılarını çoğaltmamız gerekiyor. Kültürlerimizi yaşarken kendi değerlerimiz çocuklarımız ile birlikte yaşatmamız gerekiyor. Bu gün yaşadığımız ülkede Yüksek Lise ve Üniversite bitiren çocuklarımız birkaç lisan biliyor. Bir lisan bir insan. Çocuklarımızı kendi ülkemize şehirlerimize faydalı olmanın adımlarını hemşeri derneklerimizle atmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu alanda Projeler oluşturmamız için adımlar atmamız lazım. Bizlerin hemşeri derneklerine sahip çıkması gerekiyor. Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun” dedi.
Gecede bir selamlama konuşması yapan T.C Frankfurt Başkonsolos yardımcısı Gürol Baş konuşmasında; daveti tertipleyen başta dernek başkanı Ökkeş Toy olmak üzere sizlerle bir araya gelmemize vesile olan, bu güzel gecenin düzenlenmesinde emeği gecen herkese teşekkür etti. Baş; “Frankfurt Gaziantep derneği örneğinde olduğu gibi, Almanya’da bulunan derneklerimiz tarafından sosyal sorumluluk kapsamında kamu yararına düzenlenen geceler, şehrimizin kültürel ve manevi miraslarını hatırlatmakla kalmamakta, aynı zamanda vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğine de önemli katkıda sunmaktadır. Böyle etkinliklerde düzenlenen kampanyalarla yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması, bu faaliyetlere ayrı bir değer katmakta ve dayanışma ruhu için güzel örnekler teşkil etmektedir.

Gaziantep Frankfurt'a damgasını vurdu

6 Şubat tarihinde yıkıcı deprem felaketi hem Türkiye hem de Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız için büyük bir üzüntüye sebep olmuştur. Deprem sonrası vatandaşlarımızdan gelen yardım severlik örneği, kötü günlerde dayanışma ruhumuzu bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.
Düzenlenen gecede protokol üyeleri, yönetim ve Türkiye’den gelen misafirlerle aile fotoğrafı çekilmesinden sonra Hediye dağıtımı ve Gaziantep tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Gece de sahne alan Faruk LÖK Gaziantep türküleri ile Pop sanatçısı Uygar Tanık ise seslendirdiği parçalarla davetlileri coşturdu.

CENK TOSUN’DAN GECEYE ANLAMLI DESTEK

Frankfurt’ta doğup büyüyen, milli gururumuz Cenk Tosun’un, Frankfurt Gaziantepliler Derneğine hediye ettiği imzalı Beşiktaş forması açık artırmada 300 Euro’yla Yozgatlı gurbetçi tarafından satın alındı. Gaziantepspor forması ise 350 Euro ile Blumet Taxi Gmb Yasin Öztürk tarafından satın alındı. Ordu İl Kültür Müdürlüğü tarafından gönderilen 4 gece 2 kişilik konaklama çekilişini Gaziantepli Mahmut Çevik kazandı. THY Frankfurt Müdürlüğünün 2 kişilik THY Bileti de talihli gurbetçileri sevindirdi. Program sonunda sponsorların sunduğu çeşitli hediye paketleri tombala çekilişi sonucu sahiplerini buldu.
Stantlarda Gaziantep Yemekleri ve Baklavası, Gaziantep El Sanatları Sergisi, Gaziantep Tarihi Fotoğraf Sergisi, Çocuklar için profesyonel yüz boyama, Türk Hat Sanatı (Kaligrafi) gibi çeşitli faaliyetler yer aldı.
Davetlilere satışa sunulan yöresel yiyeceklerden elde edilecek gelirin, dernek tarafından ihtiyaç sahibi kız çocuklarına gönderileceği müjdesi verildi.

Gaziantep Frankfurt'a damgasını vurdu
Gaziantep, Frankfurt’a damgasını vurdu

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Frankfurt’a damgasını vurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin