Gaziantep Sağlık Sektöründe yaşanan sorunlar, Bakan Koca’ya iletildi

featured
Gaziantep Sağlık Sektöründe yaşanan sorunlar, Bakan Koca’ya iletildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Sağlık Sektöründe yaşanan sorunlar, Bakan Koca’ya iletildi

AKP Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül ve beraberinde Gaziantep milletvekilleri, AK Parti Gaziantep İl Başkan Vekili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret etti.

Gaziantep’te sağlık sektöründe çığ gibi büyüyen sağlık sorunlarının konuşulduğu toplantı, duyduğum kadarıyla olumlu geçti.

Ancak sağlık sektöründeki bu kadar sorun sadece personel ve hekim yetersizliğimden mi kaynaklı? Kanaatimce Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bir şirket tarafından yönetilmesi ve personel alımlarında gecikmelerin yaşanması, İnşaat sürecinde yapılan hatalar ve sonrasında yaşanan yönetim krizi ve hekim yetersizliği….

Ben ve benim gibi birçok gazeteciye gelen yığınla sorun ve şikâyet eminim siyasilere de gidiyor. Gidiyor ki konu Sağlık Bakanı Koca’ya kadar iletilmiş.

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar çok başarılı bir doktor. Özellikle Karaciğer Nakil doktorlarımızın en iyilerinden. Ancak haftanın iki üç günü Gaziantep’te. Diğer günler Adana’da.

Genel Cerrahi Profesörü Çetinkünar, Adana Tıp Fakültesi ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karaciğer Nakil Merkezi Bariatrik ve Metabolik Cerrahi olarak birçok başarılı ameliyata imza atmış bir isim. İşin içinden bu kadar şikâyetin üstesinden sanırım kendisi de çıkamıyor. Tek başına çıkması da zor görünüyor.

Bu arada hizmette aksamaların sebebi sadece hekim yetersizliği değil. Geçtiğimiz günlerde klima borularının patlamasıyla yoğun bakımı su ve üvez bastı. En acısı da onca yoğun bakım ünitesi araç ve dokümanları heder oldu. 3-4 gün yoğun bakım hizmet veremedi. İnşaattan kaynaklı yaşanan sıkıntılar, hekim ve personel yetersizliği büyük sıkıntı. Geçen haftalarda atanan 62 doktorun da yetersiz olacağı net.

Neyse gelelim ziyarete…

Sağlık Bakanı Koca’ya Gaziantep’in sağlık sorunlarına ilişkin o kadar çok konu gündeme geldi ki hepsini buraya yazamam.

Ancak aldığım bilgiye göre güzel gelişmelerde var.

Gaziantep’in ilk hastanesi olma özelliğini yaşatmak adına yıkılan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerine küçük butik bir hastane yapılacağını öğrendim.

Beykent’te yapılacak olan 1000 yataklı hastane inşaatının yanı sıra 25 Aralık ve Çocuk Hastanelerinin de inşaatına hız verilecek.

Gaziantep Şehir Hastanesi’ne Aritmi bölümü açılacak.

Doktor atamaları devam edecek.

Gaziantep Sağlık Sektöründe yaşanan sıkıntıların yerinde incelenmesi için çok yakında bir heyet Gaziantep’e gelecek.

Gaziantep’e gelecek heyetin hemen ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gaziantep’e gelecek.

Sağlıkta yaşanan sıkıntıların gündeme gelmesi sağlık sektörünün sorunlarının çözümü bakımından çok önemli. Sektördeki eksikler gündeme gelmeli ki sorunlar çözülsün.

Yoksa Gaziantep İl Sağlık Müdürümüz ve ekibinin, yine Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi ve ekibinin özverili çalışmaları yok sayılamaz. Ayrıca bu kadar şikayetten sadece onlar sorumlu değil. Şehrin üst aklıda bu sorunlardan kendine pay çıkarmalı…

Sağlıkla kalın hoşça kalın!

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Sağlık Sektöründe yaşanan sorunlar, Bakan Koca’ya iletildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin