Gaziantep Valiliği’nden “ Kukla Amal” Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Valiliği’nden “ Kukla Amal” Açıklaması

Gaziantep Valiliği yerel bir gazetede yer alan “Bu Nerden Çıktı Şimdi” başlıklı habere ilişkin bir  açıklama yaptı. Gaziantep Valiliği’nden “ Kukla Amal” Açıklaması

Bir yerel gazetede bugün “Bu Nerden Çıktı Şimdi” başlığıyla yer verilen haberde 27 Temmuz akşamı İlimizde yapılan bir etkinlikle ilgili olarak “Tabakhane semtinde Suriyelilerin yaptıkları gösteriler çeşitli sorunları da beraberinde getirdi” ve “ Kukla Amal’ın İngiltere’ye yolculuğu adıyla organize biçimde şehrin her yanından Tabakhaneye gelen Suriyelilerin böyle bir zamanda bu gösteriyi yapmasının nedenleri sorgulanıyor” şeklinde ifadelerle yapılan etkinliğin Suriyelilere karşı bakış açısını olumsuz derecede tetikleyebileceğine yönelik yorumlar dile getirilmiştir. Haber ile ilgili kamuoyunda yanlış bir algı oluşmaması açısından konunun açıklığa kavuşturulması ihtiyacı doğmuştur.

27 Temmuz 2021 tarihi akşam saatlerinde Gaziantep Kale civarından başlamak sureti ile Kale önüne kadar süren bir yürüyüş gerçekleşmiştir. Söz konusu etkinlik İngiltere Good Chance Tiyatrosu ve Güney Afrika’dan Handsprink Kukla Kumpanyası işbirliği ile 20 Mayıs – 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen bir projedir.

Dev bir kukla olan ve Good Chance Tiyatrosu tarafından sahneye koyulan bir oyundan esinlenilen küçük bir kız çocuğu olan Amal, ailelerinden ayrı düşmüş, refakatsiz yüzlerce çocuk mülteciyi temsil etmektedir. 3,5 metre boyunda bir kukla olan Küçük Amal’ın yolculuğunu merkeze alan proje kapsamında aynı zamanda bir de belgesel çekimi yapılacaktır. Bu çerçevede Türkiye-Suriye sınırından başlayarak Yunanistan, İtalya, İsviçre, Almanya, Belçika ve Fransa üzerinden Birleşik Krallık’a ulaşılması planlanmaktadır.

Söz konusu Proje kapsamında Türkiye’de Gaziantep’te yolculuğa başlanacak, Adana, Tarsus, Mersin, Antalya, Pamukkale, Denizli, Selçuk-Efes, Urla, İzmir, Çeşme gibi güzergahlar kullanılarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Söz konusu projenin gerçekleştirilmesi amacıyla 2021 yılı Nisan ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuru yapılmış ve Bakanlık tarafından Proje uygun görülmüştür. Akabinde söz konusu proje yürütücülerine Valiliğimiz tarafından da Mayıs ayında çekim izni belgesi verilmiştir.

Sonuç itibarı ile;

· Söz konusu proje ortaya çıkış şekli ve uygulanması hasebiyle Geçici Koruma kapsamında olan çocukların yaşadığı sıkıntıları anlatmaya çalıştığı için ayrıştırıcı değil birleştirici bir amaca hizmet etmektedir.

· Dün akşam gerçekleşen etkinlik, kısa bir süre içerisinde Suriyeliler tarafından organize edilen bir gösteri değildir. Hazırlıkları 1-2 yıl öncesine dayanan ve tüm izinleri önceden alınmış olan uluslararası bir kültür projesinin başlangıç etkinliğidir.

· Proje içerisinde sadece Gaziantep yoktur, Türkiye’den ve dünyadan bir çok merkez yolculuğa dahil edilmiştir.

· Organizasyona sadece Suriyeliler katılmamıştır, söz konusu etkinlik konuya ilgi duyan herkesin katılabileceği bir özelliğe sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Valiliği’nden “ Kukla Amal” Açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin