GAZİANTEPLİ KADINLAR TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEPLİ KADINLAR TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKTIGaziantepli kadınlar Gaziantep’te yaşayan Suriyeli Türkmenler için kendi imkânlarıyla Kavaklık Parkı açık alanda iftar yemeği düzenledi.

Gaziantepli kadınlar kendi elleriyle hazırladığı yemekleri Gaziantep’te yaşayan Suriyeli Türkmenlere ikram etti.

Kavaklık Parkı’nda hayırsever Fatma Özdoğuş, Nermin Kazak, Suna Bayar ve Sibel Çakır tarafından Suriyeli Türkmenlere yönelik düzenlenen iftar yemeğine Türkiye’ye geldikten sonra kurulan Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Samir Alo ile 150 Türkmen ailesi katıldı.

Suriye Oğuz Boyları Türkmen Derneği Başkanı Samir Alo, iftar yemeğinin düzenlenmesinde emeği geçen kadınlara ve gençlere teşekkür etti.

Fatma Özdoğuş, Nermin Kazak, Suna Bayar, Sibel Çakır’ın hazırladığı yemekler Kavaklı Parkı açık alanda Türkmen ailelere ikram edildi. Zor şartlarda hayatlarını idame ettiren Türkmenler biran önce geri dönmek ve evlerine topraklarına kavuşmak istiyor.

GAZİANTEPLİ KADINLAR TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKTIDernek Başkanı Samir Alo, Suriye’de Türkmenlerin sürekli görmezden gelindiğini belirterek, “Biz Suriye’de yaşayan Türkmenler hep görmezlikten gelindik. Orada bir dernek kurmak hayal gibiydi. Bu hayalimizi şükürler olsun ki Türkiye’de gerçekleştirdik” dedi.
“TÜRKMENLERE KİN VE NEFRET DUYUYORLAR”

Samir Alo, “ Biz Suriye Türkmenleri olarak, Suriye’de dernek kurmak bizim için bir hayaldi. Hamd olsun Türkiye’de bu derneğimizi kurabildik. Gördüğünüz gibi faaliyetlerimiz ide yürütüyoruz. Bugünde iftar yemeğinde buluştuk. Suriye de bizim büyük sıkıntılarımız vardı. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu yıkıldıktan sonra yerel yönetimler geldi. Yerel yönetimlerin hepsi de Arap milliyetçisi ve Türk düşmanıdır. Çünkü onlar hep emperyalizme bağlı yönetimlerdi ve Osmanlıyı arkasından vuranlardı. Bu yüzden Arap milliyetçiliği altında Türkmenlere kin ve nefret duyuyorlar. Biz hep Suriye Türkmenleri olarak Osmanlının günah keçisi olarak görüldük. Çok çileler çektik. Bize hiç bir zaman örgütlenme imkânı sunmadılar. Partimiz yok, derneğimiz yok, okulumuz yoktu hep dışlandık. 3,5 milyon Türkmen’in 1 milletvekili var durum bu kadar vahimdir. Suriye de en küçük azınlık Ermenilerdir. Ama Ermenilerin okulları da var dernekleri de var 2 tane partileri var, her türlü yasal hakları var ama Türkmenlerin böyle şansı olmadı. Tabi bur da Türkiye’nin de Suriye Türkmenleri için bir projesi olmamıştır onun için biz hep ezildik, hor görüldük. Ne yazık Irak ta da sahip çıkılmadı. Mutlaka Türkiye Türk milleti Suriye’de de olsa, Irakta da olsa, Doğu Türkistan’da da olsa Azerbaycan’dan da  olsun Türklere sahip çıkmalıdır. Bize sahip çıkacak Türk milletidir zaten türkün Türk’ten başka dostu da yok.

GAZİANTEPLİ KADINLAR TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKTIGaziantep Türkçüler Otağı Yönetim Kurulu üyesi Mithat Akar ise Türkmenlerin Suriye’de Osmanlı atığı muamelesi gördüğünü söyledi.

Akar, “ Farkındaysanız Irak’ın işgal döneminde de Türkmenlerin yaşadığı bölgede ilk tabu kadastro ve nüfus müdürlükleri yağmalandı. Burada Türk ulusu yoktur, Türkmenler yaşamamıştır. Kukla Kürt devletidir şeklinde propaganda yapılmaktadır. Bugün Suriye de de Türkmenler Osmanlı artığı muamelesi görmektedirler. Mevcut iktidar Suriye’de ki iş birlikçi Arap kesimine el uzattığı kadar Türkmenlere el uzatsaydı bugün belki hali hazırda Maraş’ta yaşanan sorunda bu kadar patlak vermeyecekti. 2003 yılında milli güçlerin verdiği çok net bir bilgi vardı. Musul da, Kerkük te susarsak Diyarbakır da da susarız. Nitekim Musul ve Kerkük te sustuk Lice de Türk bayrağı indirildi, Aynı anda Doğu Türkistan da soykırım başlatıldı. ve bugün Suriye’de Musul ve Kerkük’te de aynı şekilde Türklere karşı soykırım uygulanmaktadır.

Bu yemek bir vasıtaydı. Türk halkının şunu anlaması gerekiyor Suriye de ki iş birlikçi Araplarla, Suriye de yaşayan Musul da Kerkük te yaşayan Türkmenler bizden ayrı değildir. Bunu anlamak gerekiyor. Baas rejiminin etkisi altında kalmış, Baas rejimi tarafından soykırıma tabi tutulmuş insanlar var. Baas gittiğinde ÖSO nun soykırımına uğramış Türkmenler var, Buraya gelindiğinde yine mevcut iktidarın emperyalizm iş birliği halinde Türkmenleri yok sayması var. Nutuktan başlamıştık Nutuktan bitirelim. Türk ulusunu ve Türkmenlerin önünde 2 seçenek var, eğer bir ulus işgal altındaysa Emperyalizm bir toprağı top yekûn işgal etmişse ya istiklal ya ölüm seçeneklerinden bir tanesini seçmek zorunda kalır diyor ve yine Mustafa Kemal Orta Doğu da kurulan yapay devletler gün gelecek Emperyalizmin taşeronu olacaktır. O zaman Türk ulusu buna doğru müdahale ederse Misakı Milli sınırlarımız Musul ve Kerkük’e uzar demişti meclis konuşmasında” diye konuştu.

Suriye’de yaşayan Türkmen kadın Bedriye Bilal savaşla birlikte kadınların çektiği sıkıntıları anlattı. Savaşta en çok zarar görenlerin kadın ve çocuklar olduğunu söyleyen Bilal bir an önce evlerine dönmek istediklerini belirtti.

GAZİANTEPLİ KADINLAR TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKTI

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEPLİ KADINLAR TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin