Gaziantepli Kadınlardan ATA’ya saygı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantepli Kadınlardan ATA’ya saygı

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD), Anıtkabir’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Gaziantep’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla 100 Gaziantepli kadınla Anıtkabir’i ziyaret eden GAGİKAD’ın bu organizasyonu büyük takdir topladı. Gaziantep Haber

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE MANSUR YAVAŞ’TAN ZİYARET

GAGİKAD, Gaziantep’in kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla 100 Gaziantepli kadınla Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyetin Anıtkabir ziyareti öncesinde gerçekleştirdiği kahvaltıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. GAGİKAD heyetini Ankara’da görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek’ten derneğin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi alarak dernek üyeleriyle sohbet etti.

Gaziantepli Kadınlardan ATA'ya saygı

Konuşmasında GAGİKAD’ın Anıtkabir’e gerçekleştirdiği ziyareti çok önemsediklerini ve organizasyonun Türk kadınları adına örnek teşkil ettiğini ifade eden Başkan Kılıçdaroğlu, “Gaziantep’te Atatürk sevdalısı böyle güçlü kadınların olması bizi mutlu ediyor. Türk kadınları adına da umutlandırıyor. İş hayatında aktif, ülke ve ev ekonomisine destek veren sizin gibi güçlü kadınlarla tanışmaktan onur duydum” dedi.

Ziyaretin Atatürk’ü Anma Haftasında gerçekleşiyor olmasının organizasyonun önemini çok daha anlamlı kıldığını belirten Başkan Yavaş da konuşmasında, “100 yılda 100 kadın sloganıyla organize ettiğiniz bu programı çok takdir ettim. İş hayatında bir eviniz Gaziantep ise bir eviniz de Ankara’dır. Kapılarımız size her zaman açık. Sizin gibi üreten, çalışan kadınların her zaman yanındayız ” ifadelerini kullandı.

GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kendilerini ziyaret etmelerinden onur duyduklarını ifade ederek, heyet adına teşekkürlerini sundu.

Kahvaltının ardından Anıtkabir ziyaretini gerçekleştiren dernek üyeleri Aslanlı yoldan geçerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk takdimi ve saygı duruşu sonrasında GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek, Anıtkabir özel defterine Cumhuriyet kadınları adına saygı, özlem ve şükranlarını sundu. Heyet ayrıca TBMM eski binasını ve Cumhuriyet Müzesini de gezerek bilgi aldı.

DR. LEYLEK: HUZURUNUZDA OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

GAGİKAD Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: “Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu, Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluşumuzun ve ‘Gazi’ unvanı ile onurlandırışınızın 100.yılında Gaziantep’ten; ilim, fen ve iş sahibi 100 kadın ile birlikte huzurunuzda olmanın heyecan ve gururu içindeyiz. Türk medeni kanunu ve kadına seçme, seçilme haklarının tanınmasıyla gerçekleştirdiğiniz, batı medeniyetlerine de öncülük etmiş ‘Kadın Devrimi’ ile Türk kadınına sosyal ve siyasal hayatta eşitlik tanıyan şahsınıza ve laik Cumhuriyetimize şükran ve bağlılığımızı sunarız. Gaziantep nüfusuna kayıtlanarak bizlerle hemşehri olmanızın verdiği onurla, çalışan Gaziantepli iş kadınları olarak çalışma azmimizi sizden örnek alıyoruz. Yüksek faziletli Türk kadınları olma hedefinde, sizin de dediğiniz gibi ‘erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin’ olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyoruz. Türkiye Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek eğitimli evlatlar yetiştirdiğimizi size iletmek isteriz. Kendinizi emanet ettiğiniz Türk hekimlerinin bir ferdi olarak, başkanı olduğum derneğim adına, ‘100. yılımızda 100 Cumhuriyet kadını ile Gazi Antep’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e’ diyerek çıktığımız huzurunuzda, yolunuzda yürümeye devam edeceğimize söz veririz.”

Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantepli Kadınlardan ATA’ya saygı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin