Gaziantep’te Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

featured
Gaziantep’te Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen Amatör Spor Haftası 8-14 Ekim tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Gaziantep’te başladı.

Gaziantep Valisi Kemal Ceber, Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir ve yönetimi, Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal ve birçok sporcunun katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Masa tenisinden futbola, atletizmden basketbola, futboldan voleybola, jimnastikten karateye kadar birçok branşta sporcu katıldı.

Gaziantep’te Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

 

“SPOR ZORUNLULUKTUR”

Kortej yürüyüşü sonrası halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikte konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Sporun zorunluluk olduğuna vurgu yaparak: “Her alanda spor, her zaman spor, her imkânda spor bunu yapmamız lazım. Topluma yerleştirmemiz lazım. Bunun önemini her geçen gün kavrıyoruz ama daha çok kavramamız lazım. Kıymetleri başkanlarım, il müdürüm konun hassasiyeti ile ilgili önemli şeyler söyledi. Bize kamu kurumları olarak verilen ana görevin çerçevesi şudur. Profesyonel spor kulüplerinin varlığını önemseriz. Takip eder keyif alırız. Her başarılarında guru duyarız. Ama bize verilen görev daha çok amatör sporlarına hizmet için. Bizim yapmamız gereken her yaşta her cinsiyetten, her isteyenin istediği şekilde istediği sporu yapabileceği olanakları sağlamaktır. Temel görevimiz budur. Amatör sporlar bizim esas sorumluluk alanımızdır. Bizde bunu yapmaya gayret ediyoruz. Herkese spor yapın diyorum. Spor yapalım diyorum” dedi.

Gaziantep’te Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Özbay’da yaptığı açılış konuşmasında, “Biz birinci öncelikli sizlerden olimpiyat ve dünya şampiyonluklarına gidecek nesiller yetiştirmenizi istiyoruz” diyerek amatör sporun önemine dikkat çekti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in spor aşığı, spor sevdalısı olduğunu belirterek, “Spor olunca akan sular durur. Spor için her türlü fedakarlığı yaparım diyen başkanımız Fatma Şahin adına Amatör Spor Haftasını kutluyorum” dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Gaziantep Başkanı ‘ASKF) Abdulkadir Gözegir, Amatör spor kulüpleri olarak birçok alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Gaziantep’te Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Gözegir konuşmasında, “Yapılan faaliyetler siz gençlerin eseri olarak Gaziantep’i Dünya ve Türkiye’ye tanıtıyor. Şahinbey Ampute takımımız kazanmış olduğu başarılarla bizleri onurlandırdı ve şu an aramızdalar. Avrupa’da ve dünyada başarı elde etmiş gençlerimiz şu an burada. 8-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftasında amatörün ne kadar önemli olduğunu, başarıya giden yolun amatörden başladığını görebiliyoruz. Spor şehri Gaziantep’in daha da güçlenmesi için sporcularımıza tam destek vermeli ve var gücümüzle çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından stantları gezen Gaziantep Valisi Kemal Çeber sporcularla tek tek ilgilenerek antrenörlerden bilgi aldı.

Gaziantep’te Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Gaziantep’te Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

 

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
3
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin