Gaziantep’te dağıtılan kömürde altın olduğu iddiası

featured
Gaziantep'te dağıtılan kömürde altın olduğu iddiası
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te dağıtılan kömürde altın olduğu iddiası

Gaziantep Şehitkamil bölgesinde dağıtılan kömürde altın bulduğunu iddia eden vatandaşların kömür torbalarını açarak altın aramaya başladığı iddia edildi.

Dağıtılan kömürlerde altın çıktığı iddia edilmesi üzerine vatandaşlar kömür torbasında bulduğu siyah kömür parçalarının arasında altın sarısı damarları görünce kömürleri saklamaya başladı.

Bulduğu altın sarısı kütleleri bir arkadaşına analiz ettirmek istedi. Gazetemizi arayan bir vatandaş bu kömürlerden çok sayıda olduğunu, torbalardan altın damarlı parçalar çıktığını ve bazı kömürlerde neredeyse tamamının altın sarısı olduğunu ancak vatandaşın bu kömürleri sakladığını söyledi.

Bu söylentiyi duyanlar kömür torbalarında altın aramaya başladı

Şehitkamil bölgesinde kulaktan kulağa yayılan söylentiyle vatandaşlar torbalarda kömür aramaya başladı.

Gazetemizin ulaştığı bir uzman bu durumun olabileceğini ve kendisine de böyle birkaç parçanın geldiğini söyledi. İsmini vermek istemeyen uzman, ” çökertme işlemi kayanın, toprağın veya elektronik bir eşyanın içerisindeki çıkan altını saflaştırmak yani ayrıştırmak. Bu kimyasal maddelerle olan bir ayrıştırma. Üzerinde biraz çalıştım çok verimli olmadığını ancak bunun kömürden kömüre fark edebileceğini” belirterek daha profesyonel sekil de kömürlerin üzerinde çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

BUNA BENZER OLAYLAR GEÇMİŞTE YAŞANMIŞTI

2021 yılında Ağrı ve ilçelerinde Ağrı Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürlerde altın çıktığı, hatta Patnos ilçesinde bir vatandaşın çıkan 5 bin TL değerinde altını sattığı iddia edildi.

Bu haberle çalkalanan Ağrı’nın Patnos ilçesinde dağıtılan yardım kömürlerinde ismi öğrenilemeyen vatandaşın torbada çıkan 5 bin TL değerinde kömürleri götürüp bir kuyumcuya sattığı basına düşmüştü.

DİYARBAKIR’DA  DAĞITILAN KÖMÜRDE GÖKTAŞI ÇIKMIŞTI

Kalıntı sulu bir filtreden geçiriliyor ve altının daha sonra metal haline getirileceği bir yerde toplanıyor.
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir yurttaşın kış aylarında yakmak için aldığı kömür torbasında 8 kilogram göktaşı çıktı. Yakup Ermiş isimli bir yurttaş iddiaya göre, Rusya’dan ithal edilen kömürlerden aldığı 50 kilogramlık torbada ağırlığı şüphe uyandıran taşı atmayarak kömürlerden ayırdı. Daha sonra yıkayıp kömürü aldığı şirketi arayarak kömür torbasında taş çıktığı için şikayette bulundu.(2021)

RUS BİLİM ADAMLARI KÖMÜRDEN ALTIN ELDE ETMEK İÇİN ARAŞTIRMALAR YAPTIĞI BİLİNİYOR

Bir gram elde edebilmek için bin ton kömür yakılıyor. Şu anda bilim insanlarına göre verim ton başına 0,5 gram veya 1500 ruble civarında. Bu da kabaca 23 Amerikan doları ediyor. Altın elde etmek için, kömürün yakılmasıyla elde edilen duman yüz kat saflaştırılacağı bir sisteme gönderiliyor. Kalıntı sulu bir filtreden geçiriliyor ve altının daha sonra metal haline getirileceği bir yerde toplanıyor.

Rus Bilim adamlarına göre  bir mevsimde 8-10 bin ton kömür yakılıyor ve bu da 10 kilogram altın elde etmek demek oluyor.

Bazı uzmanlar ise yer altında kalan kömürün başka bir metal ile temas etmesi sonucunda oksitlenmeden dolayı sarardığını ifade ediyorlar.

Gaziantep'te dağıtılan kömürde altın olduğu iddiası
Gaziantep’te dağıtılan kömürde altın olduğu iddiası

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

2
mutlu
Mutlu
2
kahkaha
Kahkaha
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te dağıtılan kömürde altın olduğu iddiası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin