Gaziantep’te gündem siyaset! Şahin mi? Tahmazoğlu mu?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te gündem siyaset! Şahin mi? Tahmazoğlu mu?

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken siyasette sular ısınıyor.

Siyasi Partiler, Belediye Başkan aday adaylığı ve Meclis Üyesi aday adaylığı müracaatları almaya devam ederken Gaziantep siyasetinde gündemden düşmeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak sorusu var.

Mevcut Başkan Fatma Şahin’in adı uzun süre İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için konuşulurken sonrasında bir bomba daha atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı!

Ben İzmir için Fatma Şahin’in adının geçmesine çok sıcak bakmadığım gibi olasılık dışı görüyorum.

AK Parti’de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Fatma Şahin ve Mehmet Tahmazoğlu’dan daha güçlü isim zaten yok.

Fatma Şahin’in yerinde kalacağı bir dönem daha Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı olacağı kesinleşmiş gibi…

Fatma Şahin çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Her yerde, herkese dokunmaya çalışması ve çabası da bunun göstergesi.

Gaziantep Fatma Bacısıyla yola devam edecek!

Tahmazoğlu’nun da güçlü bir aday olarak Şahinbey’de yerini koruyacağı ya da Ankara’da güzel bir konumda görev verileceği kulis bilgisi olarak gündemde…

Tahmazoğlu’nun çalışmaları ve yaptığı eserler vatandaşlar tarafından sıkça dillendiriliyor ve kendisinin Büyükşehir adayı olması halinde de karşılığı yüksek bir isim…

Vatandaş sohbet arasında Mehmet Tahmazoğlu nereden aday olursa olsun silme alır diyerek diğer adaylara şans bile vermiyor. Sokağın nabzı böyle!

MHP ise Cumhur İttifakından dolayı aday çıkarmayacak ve AK Parti’nin adayını destekleyecek. MHP ‘de Meclis Üyesi aday adaylığına teveccüh gösteren birçok partili müracaatlarına devam ediyor. Geçtiğimiz dönem Cumhur ittifakının aday çıkardığı Oğuzeli İlçesi yine MHP ile devam edeceği konuşuluyor.

AK Parti Gaziantep eski il başkanı ve milletvekilliği görevlerinde bulunan, partinin önde gelen isimlerinden olan Ahmet Uzer, aday adayı olmadığını, 2023 seçimleri ile birlikte partide değişim rüzgârı başladığını ve gençlere kapı açıldığını belirterek, yerel seçimlerde değişim rüzgarının devam edeceğini ve eski isimlere görev verilmeyeceğini düşündüğünü belirtmişti. Uzer; Şahinbey ve Şehitkamil’de mevcut başkanlar aday gösterilmez ise aday adaylığı müracaatı yapmayan isimlerden aday gösterilebileceğine de dikkat çekmişti.

CHP’de Gaziantep’in sevilen doktorlarından Cengiz Bayram dışında henüz Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulan güçlü bir aday yok. Bilakis sessizlik hâkim. Meclis Üyesi Aday Adayları dışında CHP’nin belediye başkanlığı için teklif götürdüğü ve kazanabileceği aday arayışı var mı onu da bilmiyorum. Duymadım!

Kazanacağına inancı olmayan ve kazanmak için var gücüyle çalışan bir CHP göremiyorum. Oysa ki böyle bir dönemde CHP, ana muhalefet partisi olarak daha güçlü ve daha istekli bir çalışma planı içerisinde olmalıydı.

Oğuzeli Belediye Başkanlığı için o kadar çok aday adayı var ki! Neredeyse tüm partilerden Oğuzeli Belediye Başkanlığı için aday adayı bolluğu var.

Oğuzeli Belediye Başkanlığı için geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu dönemde Cumhur ittifakının adayı desteklenecek gibi duruyor.

Destici, Nurdağı İlçesine gözü dikti

Nurdağı çok önemli! Nurdağı için partilerden aday adayları kolları sıvadı, müracaatını yaptı. Kulislerde konuşulan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Nurdağı’nı istediği yönünde. Neden olmasın! Cumhur İttifakı içerisinde bulunan BBP’de Nurdağı ilçesi belediye başkanlığı talebi doğruysa bir belediye de BBP’sinin olacak gibi duruyor.

İYİ Parti’nin ise henüz bir il başkanı bile yok, nasıl aday adayı olsun. İYİ Parti için ne ilçelere ne de Gaziantep Büyükşehir’e aday adayı var mı ben duymadım, siz duydunuz mu?

İYİ Parti’nin Gaziantep’te işi zor. Son dönemde yaşanan parti içi kriz henüz çözüme kavuşmamışken, partinin yerel seçimlere nasıl gireceği bilinmezliğini koruyor.

Anlayacağınız Gaziantep’te sular ısınıyor….

Siyasette nabız yükseliyor. Ben duyduklarımı ve kulisleri sizinle paylaşmak istedim.

Son Söz:  “Takım oyunu oynamak başarıya giden yoldur. En iyi oyuncu sen olabilirsin, ama birlikte oynamazsan, tökezlediğinde yardım edecek biri olmayacak.” (Mark Twain)

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

 

1
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
1
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
3
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te gündem siyaset! Şahin mi? Tahmazoğlu mu?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin