GBB tarafından hangi vakfa ne kadar usulsüz para aktarıldı?

featured
Gaziantepliler Dikkat! Kuvvetli yağış başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GBB tarafından hangi vakfa ne kadar usulsüz para aktarıldı?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından usulsüz para aktarımı yapılan vakfın ismi neden açıklanmıyor?

Usulsüz olarak aktarılan tutar ne kadar, vakıftan geri alındı mı?

Sayıştay Başkanlığı tarafından 2022 yılında yayınlanan raporda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ismi belirtilmeyen bir vakfa usulsüz nakit aktarımı yapıldığı tespit edilmesine rağmen vakfın hangisi olduğu, aktarılan tutarların iade edilip edilmediğine ilişkin yetkililerce açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.
Sayıştay Başkanlığı tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı denetimi sonucuna ilişkin 2022 yılı Ekim ayında yayınlanan raporda; 5393 sayılı kanunun 75’inci maddenin (c) fıkrası kapsamında belediyelerin kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, dernek ve vakıflar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirilmesinde bir kaynak aktarımından bahsedilmediği, ortak hizmet projesi kapsamında kaynak aktarmaksızın harcamaları kendisinin yapması gerektiğini veya tarafların ortak proje kapsamında ne tür katkılarının olacağı, bunların nasıl finanse edileceğinin protokolde belirtilmek suretiyle kaynak kullanımı yapılması gerektiğine vurgu yaparak, ismi belirtilmeyen vakfa yapılan nakdi aktarımın usulsüz olduğunu belirtmişti.

Sayıştay raporunun yayınlanmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerince konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmaması, vakfın isminin ve aktarılan tutarın kamuoyu ile paylaşılmaması kafalarda soru işaretti yarattı.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GBB tarafından hangi vakfa ne kadar usulsüz para aktarıldı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin