Gebelikte Grip Aşısı

featured
Gebelikte Grip Aşısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebelikte Grip Aşısı

Kış aylarında sıklıkla görülen grip, birçok insanın yaşamını olumsuz etkilediği gibi gebelik sürecinde bebeğin sağlığını negatif yönde etkilemektedir.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız, Grip  mevsiminin başlaması ile birlikte anne adaylarına grip aşısı olmaları konusunda bilgilendirerek, anne adaylarının genellikle gebelik döneminde grip aşısı yaptırmaları hususunda  güvenirliği sorguladıkları ve bu konuda tereddüt yaşadıklarına değindi.

Gebelik döneminde grip aşısı yaptırmanın önemine vurgu yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız sözlerine şöyle devam etti: ‘’Grip aşısı canlı bir virüs aşısı değildir, bu nedenle gebelikte güvenle yapılabilir. Ayrıca bebek üzerinde olumsuz bir etkisi de yoktur. Tam aksine aşı sonrası anne kanında artan antikorlar anneyi koruduğu gibi bebeğe geçerek onun da gripten korunmasına yardımcı olur. Bu koruyucu etki doğum sonrası antikorların anne sütü ile bebeğe taşınması ile devam etmektedir. Grip aşısı yaptırarak hastalığa yakalanma ihtimalini minimale indirmek, hastalığa yakalansanız bile hastalığın daha hafif bir şekilde atlatılmasını sağlamak mümkündür. ‘’ diye konuştu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız, grip aşısının gebelik haftasından bağımsız olarak, gebeliğin her döneminde güvenle yapılabileceğine dikkat çekti. Gebeliğin ya da doğum zamanının grip mevsimine denk gelmesi durumda, anne adaylarına, grip aşısı yaptırmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gebelikte Grip Aşısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin