GEFEDER, ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GEFEDER, ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYORGaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GEFEDER), Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ı makamında ziyaret etti.

GEFEDER Kurucu Başkanı Mezine Sırakaya, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sacide Pehlivan, Genel Sekreter Barbaros Hayrettin Ertilav, Kurucu üye Av. Timuçin Selami, üyeler Memduh Cihan ve Avni Tokat Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ı makamında ziyaret etti.

Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GEFEDER) Kurucu Başkanı Mezine SIRAKAYA ve yönetim kurulu üyeleri Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Dernek Kurucu Başkanı Mezine SIRAKAYA kısa adı GEFEDER olan Gaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyetleri hakkında kaymakam Uğur Turan’a bilgi verdi. Sırakaya; “ GEFEDER’in görkemli açılışından sonra kurumları ziyaret etmeye devam ediyoruz. Derneğimizin gelecekte yapacağı faaliyetleri hakkında fikir alış verişinde bulunuyoruz ve derneğimizi daha yakından tanıtmaya çalışıyoruz. GEFEDER, açılışından kısa bir süre geçmesine rağmen üye sayısında çok ciddi artış olan bir dernek haline geldi. Açılışımızda gördük ki birlik ve beraberlik çok önemli!  Bu da şunu gösteriyor ki; Gaziantep’te çok sayıda Egeli yaşıyor. Biz Gaziantep’te Egeliler olarak kültürümüzü yaşatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte dernek olarak çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Gaziantep’in renkli taşlarından bir tanesi olarak bu şehre hizmet etmenin yanı sıra Ege Bölgesine de katkı sağlamayı düşünüyoruz. Kültürler arası bir köprü vazifesi görecek olan derneğimiz umarız hem Gaziantep’e hem Türkiye’ye faydalı olur” dedi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan GEFEDER’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep’te Ege kültürünün yansıtılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Turan; “  Memleketimin her yerini ayrı seviyorum. Ege’de Türkiye’mizin renkli bölgelerinden bir tanesi. GEFEDER kısa bir süre önce kurulmasına rağmen açılışından itibaren farklı bir dernek olduğunu gösterdi. Bundan sonraki süreçte yapacakları her türlü çalışmada şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan; zeybek oyunu oynamayı öğrenmeyi çok istediğini belirtince, GEFEDER başkanı Mezine Sırakaya’da Eylül ayında Ege yöresine ait halk oyunları kursunun açılacağı müjdesini verdi. Yönetim Kurulu üyeleriyle de tek tek görüşen Turan, kendilerini tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GEFEDER, ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin