Girişimcilik DNA’larımızda var

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Girişimcilik DNA’larımızda varGaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu,  üretimde ve ihracatta rekorlar kıran marka şehir Gaziantep’in başarısına ilişkin olarak,  ‘’Bizi son 10 yılda parlamış, 10 yılda ortaya çıkmış bir şehir olarak düşünmeyin. Bizim girişimcilik atalarımızda var, DNA’larımızın hepsinde bu yatıyor’’ dedi.

Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen “Türkiye’ye Yatırım, Geleceğe Yatırım” toplantısının dokuzuncusu,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katılımıyla Gaziantep’te yapıldı.

Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep dostlarını burada görmekten mutlu olduğunu belirterek, Gaziantep’in geleceğinin ne kadar parlak olduğunu güzel yazılarıyla Türkiye’ye duyuracaklarından dolayı Milliyet Gazetesi yazarlarına teşekkür etti.

‘’Biz Gaziantep’te her zaman şunu söylüyoruz; geçmişini bilmeyen geleceğini planlayamaz. Biz de geçmişe sahip çıkıp, geleceğimiz için çalışıyoruz’’ diyen Konukoğlu, Gaziantep’in 6 bin yıllık medeniyet tarihine, tarihi İpek Yolu’nun geçiş noktası üzerinde bulunduğuna dikkati çekti.

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde Gaziantep’i anlatırken ‘’Şehr-i Ayıntab-ı Cihan’’ sözleriyle ‘’dünyanın gözbebeği kent’’ olduğunu belirttiğine vurgu yapan Konukoğlu,  Gaziantep’in sanayisinin ne kadar önceye dayandığını anlatırken, 1740 yılında Marsilya Limanı kayıtlarında Gaziantep’ten ithal edilmiş dokuma kumaş kayıtları bulunduğuna işaret etti.

GSO Başkanı Konukoğlu, toplantıya katılan yazarlara seslenerek, şöyle dedi:

‘’Değerli misafirlerimiz, bizi son 10 yılda parlamış, 10 yılda ortaya çıkmış bir şehir olarak düşünmeyin. Bizim girişimcilik atalarımızda var, DNA’larımızın hepsinde bu yatıyor. Burada tam bir Türkiye’yi temsil ediyoruz. Türkiye’nin her noktasından Gaziantep’e göç etmiş ve ben ‘artık Gaziantepliyim’ diyen insan var. Bu 1 milyon 750 bin insan nasıl kendi geleceği için çalışıyorsa nasıl şehrin geleceği için çalışıyorsa aslında ülkemizin geleceği için çalışıyor.’’

‘’YENİ HEDEFLERE DOĞRU YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de konuşmasında, Gaziantep’in yatırım anlayışını anlamadan Türkiye’nin geleceğe yatırım hamlesini görmenin mümkün olmadığını söyledi.

İpek Yolu’nun en önemli ticaret merkezlerinden birisi olan Gaziantep’in aynı zamanda bilginin, medeniyetin, tarihin, hoşgörünün ve inancın da ‘’ bölgesel başkenti’’ olduğunu vurgulayan Şahin, ‘’Atalarımızdan aldığımız büyük bir özgüven ve vizyon var. Hamdolsun bugün bu şehir yeni hedeflere doğru, her krizi fırsata dönüştürebilme kabiliyetine sahip olarak yoluna devam ediyor’’ diye konuştu.

Bakan Şahin, şunları kaydetti:

‘’Bizim en büyük gücümüz stratejik yatırım ve üretim merkezi olmaktan geçiyor. Büyüyebilme kabiliyetinden geçiyor. Bizim şehir güven ve istikrarın da adresi olarak bölgenin en önemli şehri olarak karşımızda duruyor. Bugün 6.  Organize Sanayi Bölgesi’ni konuşabilme hedefiyle ve bütün Türkiye ihracatının her zaman yüzde 20’sini fazla yapabilme kabiliyeti ve kapasitesini yapabilmeye sahiptir. Bu şehrin en önemli farkı beşeri sermayesidir. Enerjimiz, sinerjimiz, ortak aklımız her şey bu şehir içindir. Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep diye yolumuza devam ediyoruz.’’

‘’GAZİANTEP MARKA KENT’’

Vali Erdal Ata ise konuşmasında, marka kent Gaziantep’in ülkenin sanayisinde, ekonomisinde,  turizminde çok önemli yeri olduğunu söyledi.

Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay da,  Gaziantep’te toplantı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Gaziantep’e çok sık geldiğini belirterek, Gaziantep’in bu coğrafyada krizler olsun normal zamanda olsun büyük gelişme kaydettiğini, Türkiye’nin ekonomisine önemli katkılar sunduğunu vurguladı.

Toplantıya, Gaziantep milletvekilleri,  Gaziantepli sanayici ve işadamlarının yanı sıra, Milliyet Gazetesi yazarları Güngör Uras, Meral Tamer ve Şükrü Andaç da katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Girişimcilik DNA’larımızda var

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin