GÖÇÜK BÖLGESİ TAHLİYE EDİLİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÖÇÜK BÖLGESİ TAHLİYE EDİLİYORGaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlık Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde aşırı yağışların ardından meydana gelen göçükten etkilenen mezarları taşımaya devam ediyor.

Mezarlıklar Şube Müdürü Yaşar Çelik, “ Geçtiğimiz günlerde yağıştan dolay Asri mezarlığımızda bir göçük meydana geldi. Son yağışlarla birlikte çökme riski olan bölge yaklaşık 1200 metrekare alana yükseldi. Göçük’ün olduğu tarihten bu yana 15 aile mezarlığında yaklaşık 25 mezar göçük altında kaldı.  Risk altındaki bölgede bulunan yaklaşık 1000 civarındaki mezarı ise belediye yetkililerimiz ve mezar sahipleri ile görüşerek tahliye kararı aldık.  Çünkü her yağışta göçük bölgesinde çökme riski daha da yükseliyor” dedi.

GÖÇÜK BÖLGESİ TAHLİYE EDİLİYOR“Mezar nakil işlemleri dini vecibeler yerine getirilerek gerçekleştiriliyoruz”

GÖÇÜK BÖLGESİ TAHLİYE EDİLİYOR

Mezar taşıma nakillerini dini vecibelerle yerin getirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Yaşar Çelik, “Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar kapsamında risk altında olan bu mezarların sahiplerine ulaşıp onların onay ve bilgileri doğrultusunda taşıma işlemini gerçekleştiriyoruz. Ulaşamadığımız mezar sahipleri de bulunmakta. Konuya duyarlı mezar sahipleri müdürlüğümüze başvurarak gerekli bilgileri alabilirler. Biz bu mezar nakil işlemlerini yaparken dini vecibeleri yerine getirerek gerçekleştiriyoruz. Mezar nakil işlem çalışmalarımızı en kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz” diye ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÖÇÜK BÖLGESİ TAHLİYE EDİLİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin