Gökhan Keskinsoy: “Ne mutlu Türküm Diyene” ilkesinden şaşmayacağız”

featured
Gökhan Keskinsoy: "Ne mutlu Türküm Diyene" ilkesinden şaşmayacağız"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gökhan Keskinsoy: “Ne mutlu Türküm Diyene” ilkesinden şaşmayacağız”

Anka Türk Birliği Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Keskinsoy, “Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ikinci yüz yılına girmiş bulunmaktayız” diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyerek “Ne mutlu Türküm Diyene” ilkesiyle nice yüzyıllar Türk Bayrağını dalgalandıracaklarını söyledi.

Keskinsoy, son dönemde ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kolay kurulmadığını,  Ay Yıldızlı Bayrak dalgalansın diyerek nice şehitler verildiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“BİR DEVLET KURABİLMEK, DEVLET OLABİMEK ÇOZ ZORDUR”

“Bir Devlet kolay kurulmuyor. Milletler arası camiada yeni bir devlet ortaya çıkması, kurulması sık sık rastlanan olağan şeylerden değildir. Yeni bir devletin kuruluşu hukuki ve siyasi yönden bir takım şartların gerçekleşmesini gerektirir. Öncelikle devletin unsurları bakımından değerlendirecek olursak, Toprak unsuru, Ülke, insan unsuru Millet, politik örgütlenme hükümet ve hâkimiyet, unsurların tam olarak varlığı yeni bir devlete hayatiyet kazandırır. Milletler arası camianın bir üyesi olabilmesi ve milletler arası hukuktan yararlanması da onun diğer devletler tarafından tanınmasına bağlıdır..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok zor şartlar altında kurulmuştur.

Zorlukların başında devletin bir unsuru olması bakımından ülkenin sınırlarını tayin ve tayin edilen sınırlar içindeki ülkenin düşman kurtarılması gelmektedir. Devlet Kurmak, devlet olabilmek çok zordur. Türk Milleti küllerinden yeniden doğarak zoru başarmış, dünyaya Türk’ün gücünü göstermiştir.

İktidarın, GAP adı altında başlayıp sonucunda BOP projesi ile devam etmesi, ülkemiz sınırlarındaki mayınları temizletip, sığınmacıları ve göçe yol açması, ABD’nin Irak’ı işgalini kolaylaştırmak amacıyla ülkemiz içinde bulunan hava üstlerini kullanması emperyalist güçlerin hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırmaktadır.

“MİLLİ ŞUUR ZEDENMEMELİDİR”

Türk silahlı kuvvetlerimizi Ergenekon balyoz gibi asılsız suçlarla Cumhuriyetçi ve Atatürkçü Askerlerimize cezalar yazdırmakla kalmayıp, Sevr’i hayata geçirmiş oldu. Son dönemde uygulanan politika, Devletimizin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atıp, devlet fabrikalarını satıp emperyalist güçlerin bölgemizde bulunan ortaklarına peşkeş çekip, ardından kapanmalarına sebep olmuştur. Tarım ve hayvancılıkta sayılı ülkeler arasında olan ülkemiz, hayvansal ürünleri ve kuru bakliyatları ithal eder hale gelmiştir. Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğüne ve haklarına gasp eden bir yönetimle yaşamaya devam ediyoruz.  Bir Türk evladı ve Türk genci olarak bu durumdan ciddi rahatsızlık duymaktayız. Bu vaziyet böyle devam edemez. Vatandaşlarımızın alım gücü düşmüş, yoksulluk sınırında ölüm kalım savaşı vermektedir. Kişi başına düşen gelirin azalması toplumsal çöküşe neden olmuş, ahlaki değerlerimizin tahrip olmasına sebep olmakla kalmayıp  en önemlisi de  milli şuurunda zedelenmesine sebebiyet vermiştir.

Biz bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olmaktayız, bu durum bize, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta belirttiği Gençliğe hitabeyi hatırlatıyor. Anka Türk birliği olarak Mecliste bulunan Tüm Milletvekillerine Sesleniyoruz: Ya, içinde bulunduğumuz vaziyetten bizi kurtarın yada  bizler Türk gençliği olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa Nutkundan yola çıkacağız. “Ne Mutlu Türküm Diyene” ilkesiyle yürüyeceğiz. ANKA Türk Birliği olarak, Türk Milletinin ayarlarıyla oynanmasına izin vermeyeceğiz. Bu bizim olduğu kadar sizin de omuzlarınızda yüktür, sorumluluktur, mecburiyettir. Eğitim, sağlık, tarım, ekonomi, savunma devlet politikaları top yekûn  yeniden gözden geçirilmelidir.” dedi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gökhan Keskinsoy: “Ne mutlu Türküm Diyene” ilkesinden şaşmayacağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin