GTB Başkanlarından 100. Yıl Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gaziantep’e ‘Gazi’lik unvanı verilişinin 100. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Vatan topraklarını 11 ay boyunca kahramanca müdafaa ederek, kurtuluş destanını tarihe altın harflerle yazan Antep halkının, bir asır önce kendilerine verilen ‘Gazi’lik unvanını ebediyen büyük bir gurur ve onurla taşıyacağını kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi:

” Dünyada “Gazi” unvanına sahip ilk ve tek şehir olan İstiklal Madalyalı Gazi şehrimize TBMM tarafından “Gazilik unvanı verilişinin 100. yıl dönümünü kutluyor, bu gururun mutluğunu ilk günkü ruhla yaşıyoruz.  Birinci dünya savaşı sonrası önce İngilizler, ardından Fransızlar tarafından işgal edilen Antep,  yiğit halkının göstermiş olduğu yüksek irade ve kahramanlıkla tarihin görmüş olduğu en büyük direniş destanlarından birine şahitlik etmiştir. Hiçbir yerden yardım ve destek almadan azim, inanç ve kararlılıkla bu şanlı direnişin baş kahramanı olan şanlı ecdadımız aynı zamanda verdiği bu büyük mücadeleyle Anadolu’da bağımsızlık mücadelesinin meşalesini de yakmıştır. Vatanını kendi canından aziz bilen, ölürsem şehit, kalırsam Gazi inancıyla hareket eden bir milletin esaret altında yaşamayacağını tüm dünyaya ilan eden Antep halkı, bu mukaddes amaç uğruna 6 bin 317 kahraman vatan evladını şehadete uğurlamıştır. Millî mücadele döneminde nüfusunun dörtte biri şehit, kalanı ise Gazi olan Antep, göstermiş olduğu bu yüksek azim , irade ve cesaretle aziz milletimizin gönlünde hiçbir zaman unutulmayacak izler bırakmıştır. Şahinbeyleri, Şehitkamilleri, Karayılanları ve isimsiz nice kahramanlarıyla unutulmaz destanlar yazan Anteplilerin göstermiş olduğu bu taktire şayan direniş, TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde kente “Gazi” unvanı verilerek taçlandırılmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben Antepliler ‘in gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi de kurtardılar’ sözüne de mazhar olan Gaziantepliler, Gazilik onurunu ve şerefini İstiklal Madalyası ile birlikte bir asırdır ilk günkü gururla göğsünde taşımakta ve bundan sonra da ebediyen taşımaya devam edecektir. Gaziantep halkına ‘Gazi’ lik gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep’i Gaziantep yapan tüm aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTB Başkanlarından 100. Yıl Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin