GTB, Özmen Lisanslı Depoculukla sözleşme imzaladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

önlisans-sözlesmeGaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş arasında elektronik ürün senetlerinin alım satımına ilişkin sözleşme imzalandı.

Sözleşme kapsamında Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş’nin Gaziantep’te Kurulu bulunan lisanslı depolarında düzenlenen ürün senetlerinin tescili ve ticareti, GTB Elektronik Ürün Senetleri Platformunda işlem görecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ‘Elektronik Ürün Senetlerinin Alım-Satımına’ ilişkin bölgede yetkilendirilmiş tek borsa olan GTB, lisanslı depoculuk izni olan şirketlerle sözleşme imzalamaya devam ediyor.

Kayseri Şekerle yaptığı elektronik ürün senetleri sözleşmesinin ardından GTB, son olarak Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan Özmen’in sahibi olduğu Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş ile de anlaşmaya vardı.

GTB’de gerçekleştirilen imza törenine, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen ve GTB Meclis üyeleri katıldılar.

GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, törende yaptığı konuşmada, protokolün her iki taraf içinde hayırlı olması temennisinde bulundu.

Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen’in Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu başkanlığı döneminde de sektöre vizyon katacak değerli çalışmalarda bulunduğunu hatırlatan Memiş, “ Bölge tarımına katkı sunacak olan bu yatırımda da ürün yelpazesinin geniş tutulması sevindirici bir gelişme. Önemli olan ürünü yapmak değil, ürüne katma değer katabilmek” dedi.

Lisanslı depoculuğun gelişmesinin önemine değinen GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise 10 yıl önce ‘Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu’ ile sektörün hayatına giren sistemin Türkiye’de yeni yeni bir çıkış ivmesi kazandığını söyledi.

Tiryakioğlu, “Üreticiler ve tüccarlar ürünlerini lisanslı depolara koyarak değer kazanmasını bekleyebiliyorlar. Ayrıca ürünlerine karşılık kendilerine verilen ürün senetleriyle de yetkili borsalarda satışlarını gerçekleştirebiliyor. Lisanslı depolar birçok avantajı da içerisinde barındırıyor ”dedi. Tiryakioğlu ayrıca satış yapmak isteyen mudi ve tüccarların lisanslı depolardaki mallarını teminat göstererek kendilerine finansman kaynakları sağlayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen’de Gaziantep’te kurulumunu tamamladıkları lisanslı depo hakkında bilgiler verdi.

Özmen, toplam 20 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen lisanslı depoların 55 bin tonluk hububat depolama kapasitesine sahip bölümünün kurulumunun tamamlandığını ifade etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTB, Özmen Lisanslı Depoculukla sözleşme imzaladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin