GTO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

featured
GTO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

–        TEYMUR: Ne ekersek onu biçiyoruz

–        YILDIRIM: Aşılama, büyüme performansında ciddi etki yaratacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında; Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada ağustos ayında meydana gelen orman yangınları ve sel felaketine dikkat çeken GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, çevreye ve doğaya kötü davranışın acı faturalara sebep olduğunu dile getirdi.

Teymur, “Maalesef ne ekersek onu biçiyoruz. Ormana bilinçsizce bırakılan bir çöp parçası tüm ormanı yakabiliyor. Orman yangınlarında da dere yatağına yerleşim kurarak selin bilançosunu ağırlaştıranlara da sebep olanların hak ettiği cezaları almalarını diliyorum. Hep diyoruz doğal afetten ziyade yanlış yapılar öldürüyor… Tıpkı 17 ağustos 1999’da olduğu gibi. Yanlış yapılaşma bilançoyu ağırlaştırıyor. Bu nedenle kanuna, yönetmeliğe, kurallara uygun yapılaşma olmazsa olmaz.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: Aşılama, büyüme performansında ciddi etki yaratacak

Gaziantep Ticaret Odasının ağustos ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek güncel ekonomik konuları değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, vaka sayılarındaki artışın küresel ekonomi üzerinde baskı yarattığını, dünya genelinde bahar aylarından itibaren düşüş eğiliminde olan vaka sayılarının temmuzda yeniden artışa geçmesinin salgında dördüncü dalga endişelerini güçlendirdiğini söyledi.

Birçok ülkede yeni kısıtlama kararlarının gündeme gelmesinin küresel piyasalarda baskıya sebep olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, “Aşılama ülkelerin büyüme performanslarında da belirleyici oluyor. IMF Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre aşı uygulamaları gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkelerin 2021 yılı büyüme performansında ciddi etki yaratacak.” diye ekledi.

Konuşmasında Gaziantep’in ihracat performansına da değinen Yıldırım, ihracatta yüksek performans göstermeye devam ettiklerini, Ocak-Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %33 artışla 5 milyar 554 milyon 113 bin dolar ihracata ulaştıklarının altını çizerek, “7 aylık dönemde ihracatımızın sektörel dağılımına baktığımızda 1 milyon 298 milyon dolar ile halı şampiyon. Halı ihracatımız geçen yıla göre %42 artış göstermiş. Halıyı hububat ve ardından da tekstil takip ediyor. Ben emeği geçen tüm ihracatçı üyelerimizi kutluyorum, emeklerine sağlık.” şeklinde konuştu.

Yıldırım: Gastronomi sektörüne değer katacak işlere imza atıyoruz

Gaziantep’in en güçlü olduğu alanlardan biri olan gastronomi sektörüne ilişkin yürütülen faaliyetler ve projelerden bahseden GTO Başkanı Tuncay Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

“Güçlü olduğumuz, göz bebeğimiz, ağzımızın tadı, şehrin vitrini, imajı niteliğindeki gastronomi alanında Odamızın geliştirdiği önemli projeler var. Gastronomi sektörüne değer katacak işlere imza atıyoruz. Geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanlığı ve Avrupa Birliği destekli GTO VOC-Test Projesi için tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yaptık. GTO Mesleki Yeterlilik Merkezimiz bünyesinde, gastronomi için sınav ve belgelendirme merkezi kuruyoruz. Malumunuz sektör çok lezzetli ama nitelikli işgücü ve standart konusunda sorunları var. Bu noktada bu projemizin sektöre büyük katkı sunacağından şüphem yok. Aynı şekilde şehrimize ve sektöre çok önemli bir katkı sunacak Gastronomi Akademisinde de çalışmalar hızla devam ediyor. Akademimizin inşaat işleri tamamlandı. 1 ay içerisinde tüm eksikleri giderip akademi faaliyetlerine başlamayı planlıyoruz. Adından söz ettirecek, marka olacak ve şehrimiz gastronomi sektörüne ‘Sofrada Lezzet Hizmette Kalite’ sloganıyla ivme kazandıracağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin