GTO Başkanı Yıldırım: “Frenlemek İstemiyoruz”

featured
Mehmet Tuncay Yıldırım, İhracat, değerlendirme, GTO, Gaziantep Ticaret Odası, İhracat, Narkoz Haber, Kasım
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTO Başkanı Yıldırım: “Frenlemek İstemiyoruz”

10 milyar dolarlık ihracat hedefine adım adım ilerleyen Gaziantep, ekim ayında 899 milyon 519 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Gaziantep Haber

Ekim ayı ihracatıyla bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatını %11 artıran Gaziantep, Ocak-Ekim döneminde 8,2 milyar dolara ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Her geçen gün performansımızı artırıyoruz. Yıl sonunda 10 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşacağımıza inanıyorum. İhracatçı üyelerimiz, iş insanlarımız ve emektar çalışanları hız kesmeden değer yaratmaya devam ediyor. Fakat yapılan son zamlar bu performansı devam ettirmemizi zorluyor. Biz frenlenmek istemiyoruz.” dedi.

Pandemi sürecinde büyük zorluk çeken üyelerinin yeni yeni toparlandığını, bu toparlanma sürecinin de ihracat rakamlarına yansıdığını ifade eden Başkan Yıldırım, yapılan son zamların üretime darbe vuracağını söyleyerek açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Gaziantepli çalışmaya, üretmeye, istihdam yaratmaya devam ediyor. Hedeflerimiz her geçen gün büyüyor. Pandemi gibi elde olmayan sebeplerle bu yükselişimiz sekteye uğrasa da kısa zamanda toparlanmayı başarıyoruz. Bunun en net göstergesi de ihracat rakamlarımız. 10 ayda bir önceki döneme göre %29,8 artışla 8,2 milyar dolara ulaştık ve 2020 yılının 12 aylık ihracat rakamını geride bıraktık. Şehrimiz için çok önemli bir eşik olan 10 milyar dolar seviyesine hızla ilerliyor, pandeminin yarattığı ağır tabloyu yavaş yavaş bertaraf ediyoruz. Üyelerimiz toparlanıyor, yükselişimiz hız kazanıyor derken adeta fren etkisi yaratacak olumsuz haberler alıyoruz. Üreticilerimiz, ihracatçılarımız, üyelerimiz için destek haberleri beklerken, eylül ve ekim aylarında yapılan doğalgaz zamlarına ilave olarak %48’lik yeni zam haberi aldık. Var gücümüzle yılı 10 milyar dolar ihracat ile kapatmaya çalışıyoruz. Ancak girdi maliyetlerindeki artış üretimi, yatırımı, istihdamı frenleyecek rekabet gücümüzü olumsuz etkileyecek düzeye yaklaştı.

Enerji fiyatları tüm dünyada yükselişte… Ama üretime yansıma oranı bu kadar yüksek olmamalı. İhracatın, üretimin, istihdamın devamlılığı ve enflasyonun düşmesi için reel sektörü destekleyecek politikalara ihtiyacımız var.”

Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTO Başkanı Yıldırım: “Frenlemek İstemiyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin