Guinness rekorlarına doymayan Türk

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

canli-bayrak-rekor“Dünyanın En Büyük Canlı Bayrak Rekor Denemesi”

Geçtiğimiz yıllarda Anıtkabir’de 6 bin gönüllü ile “Dünyanın En Büyük Canlı Atatürk Portresi” rekorunu kırarak Guinness rekorlar kitabına girmeyi başaran Onur Tümer, 12 Mart’ta şehit aileleri ve gazilerle gerçekleştireceği “Dünyanın En Büyük Canlı Türk Bayrağı” rekor denemesiyle ilgili son çalışmaları ve hazırlandığı yeni rekor denemeleri hakkında bilgi verdi.

Guinness rekoru kırmanın zor bir iş olduğunu kaydeden Onur Tümer, “5 yıldan beri Guinness rekor denemeleri yapıyorum ve şimdiye kadar 13 rekorum var. Bu durum elbette ki disiplinli bir çalışmanın ve iyi bir ekibin sonucu. Çünkü Guinness’in belirlediği zorlu şartlar var. Bunları sağlamak ve rekor denemesini başarıyla tamamlamak büyük bir emek ve çaba gerektiriyor.” dedi. Bu anlamda en zorlandıkları rekor denemelerinin gıda ile ilgili rekorlarda olduğunu ifade eden Tümer, “Dünyanın En Büyük Omleti” rekorunu anımsatarak, sağlık söz konusu olduğu için rekorun zamanıyla ilgili kısıtlamaların olabildiğini bunun da kendilerini zaman zaman zorladığını ifade etti.

Kırılan rekorların Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladığını söyleyen Onur Tümer, her rekor denemesinde Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladıklarını bunun manevi anlamda kendilerine paha biçilemez bir tatmin sağladığını kaydetti.

Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelecek şehit aileleri ve Gaziler ile oluşturulacak 5 bin kişilik canlı Türk bayrağı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlanan Onur Tümer, hedeflenen rekor denemesine 40 binin üzerinde katılım beklediklerini söyledi.

Tümer, Şehit aileleri ve gazilerin bir araya gelmesiyle oluşturulacak ‘Dünyanın En Büyük Canlı Türk Bayrağı’ rekor denemesinin, Çanakkale Şehitleri’nin de anıldığı 12 Mart’ta yapılacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Dünyanın En Büyük Canlı Bayrak Rekor Denemesi” Türkiye’nin 81 ilinden Ankara’ya gelecek şehit aileleri ve Gaziler ile oluşturulacak. Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında gerçekleştirilecek olan etkinlikte, 5 bin şehit ailesi ve gazi, kırmızı-beyaz giyinerek ellerinde şehit künyeleri taşıyacaklar. Etkinlik sonrasında ise katılımcılara Çanakkale askerlerinin kumanyası dağıtılacak ve tüm şehitler için Fatiha okunacak.#künyemizTürkiye hashtagi ile sosyal medyada başlattığımız kampanyaya ve rekor denemesine tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Guinness rekorlarına doymayan Türk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin