YÜZDE YÜZ GÜVENLİ ÜRÜN ÜRETİYORUZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÜZDE YÜZ GÜVENLİ ÜRÜN ÜRETİYORUZBir milyonun üzerindeki çiftçi ortakları ile tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere çiftçilerin her türlü ihtiyaçlarını sağlayarak üretimlerine katkıda bulunmayı amaç edinen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Türk tarımına güç katmaya devam ediyor.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Bölge Müdürü Muhsin Gümüş bölge olarak son 3 yılda yapılan çalışmalar neticesinde 50 milyon liralık satıştan 155 milyon liralık satış rakamına ulaştıklarını söyledi. 2012 yılında 169 milyon TL tahsil edilecek bir rakam olduğunu belirten Gümüş; “ 2011 yılındaki rakamlarımız da tahsilat oranımız %97, bütün yılların ortalaması da %91.40. Bu oranlar Gaziantep Bölge Birliğinin kuruluşundan bu yana ulaştığı en yüksek rakamlardır. Bu merkez birliğimizin bu sene içinde elde ettiği % 91.45’ lik oranla eşit değerdedir. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ana başlıklar altında; gübre sektöründe gübre taşıma bayisi olarak, tarım alet ve makinede tüm Türkiye’de üretim yapan firmaların bayisi olarak çalışır. Ayrıca Tüketim maddelerinde kendi fabrikalarımızda üretilen ürünleri ayçiçekyağı, elit zeytinyağı gibi ürünleri Türk Tarım Kredi Kooperatiflerinde %100 güvenli olarak ürettiğimiz ürünleri satışa sunuyoruz. Plastik sektöründe ve sera alanında da faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Diğer firmaların ürünleri yanında çiftçilerimize %100 orijinal hammadde ile üretilmiş ürünlerimizi ulaştırmayı hedefliyoruz. Kendi yem fabrikalarımız var ve bunların da tek çatı altında birleştirilmesi için genel müdürlüğümüz bünyesinde bir çalışma başlatıldı. Hedefimiz holding olarak faaliyete geçmek ve piyasada tanınırlığımızı üst seviyelere çıkarmaktır. Tüm ortaklarımıza sizlerin aracılığı ile bizlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

YÜZDE YÜZ GÜVENLİ ÜRÜN ÜRETİYORUZ2012 HEDEFİMİZ 219 MİLYON TL

Gümüş,  ortaklarımızın son yıllardaki ilgisi karşısında tarım kredi kooperatifleri faaliyet sahasını genişletmiş, tohum üretimi, bunun yanında ürün alımları, ortakların ekip biçtiği ürünlerin alınıp değerlendirilmesi gibi konuları da mevcut faaliyetlerin üzerine ilave ederek tarımsal faaliyet kapsamının genişletildiğini ifade ederek, “2011 yılında 11 kooperatifimizin inşaatını tamamlayarak özellikle Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Kooperatiflerimizde 3200 tonluk depo olmak üzere toplamda 7.5 milyon liralık bir işlem hacmine ulaştık. 2012 yılındaki hedefimiz 219 milyon liralık bir satış hacmidir. Çiftçilerimizin birliğimize olan ilgi ve alakalarından çok memnunuz ancak kaynak bulmakta sıkıntımız var. Devletimiz tarafından desteklenen faiz indirimli kredilerin 2012 yılında da devam edeceği kanaatindeyiz. Ama uzun vadeli hayvancılık kredilerinde henüz bir açılma olmadı. Eğer böyle bir açılma olursa bizim hedeflediğimiz rakam 240 milyon lira civarında olacağı kanaatindeyiz. Tahsilat hedefimizde en az 195 milyon lira” dedi.

TÜM Ç İFTÇİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Bölge Müdürü Muhsin Gümüş sözlerine şöyle devam etti; Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği olarak toplam 210 personel ile hizmet veriyoruz. Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerinde toplam 58 kooperatifimizle çalışıyoruz. Bu seneki tahsilat oranında 49 kooperatifimiz %90 ve üzeri bir tahsilat gerçekleştirdi. Bu bize önümüzdeki yıllarda çok daha fazla gayret etmemiz gerektiğini gösteriyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Birlikleri ile çalışmayan çiftçilerimizi daha ekonomik şartlarda üretim yapabilmeleri için kooperatiflerimize bekliyoruz. Amacımız onların da daha iyi daha kaliteli ve daha uygun fiyatta ürün satmaları için satış aşamasında değil de mutlaka ürünü ekim aşamalarında kazanacakları şekilde kendilerine yardımcı olmak isteriz.

TARIM FUARI ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ

Tarım fuarını çiftçilerimize daha yakın olmak için bir avantaj olarak görüyoruz ve her zaman bu tür fuarlarda bulunuyoruz. Bu sene yine bir stant kiralayacağız ve orada tarım faaliyetlerimizi daha yakından anlatacağız. Bu fuarın Gaziantep ilinde tanınmış bir fuar olması ve çiftçiler tarafından yüksek katılımlı ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Ben ekonomik sıkıntıların en son tarım sektöründe hissedileceği kanaatindeyim. Son yıllarda çiftçilerimizin modernizasyona yönelik çalışmaları daha çok artıyor. Biz kuruluşumuzu daha iyi tanıtmak ve çiftçilerimizi daha modern tarımın nasıl yapıldığı hususunda bilgilendirmek için bu senede tarım fuarında olacağız.

ÇİFTÇİMİZİNDE EĞİTİMİ İHTİYACI VAR

Çiftçilerimizin de eğitime ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ve son yıllarda bunun olumlu sonuçlarını aldığımızı görüyorum. Biz tarım kesimini yıllarca ihmal edilen bir kesim olarak görüyoruz. Ben ayrıca GAP programı çerçevesinde Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile GAP Bölge Başkanlığı arasında düzenlenen bir protokolden de bahsetmek istiyorum. Yapılan bu protokol kapsamında Şanlıurfa merkezli GAP Bölge Başkanlığının eğitim programlarının organizasyonlarını tarım kredi kooperatifleri üstlendi. Bu manada bahsetmiş olduğunuz hem teknik eleman destekli hem çiftçi destekli eğitimler şu anda gerçekleştiriliyor. En son Antalya’da yapılan bir seminerde 120 tane su dağıtıcısı görevlisi eğitime alındı. Biz oradaki gelişmeyi 1 haftalık bir sürede görünce gerçekten çiftçilerimize verilen eğitimin, geriye dönüşünün çok çok iyi olacağını gördük. Ama öncelikle onlara birebir ulaşan teknik elemanların daha yeterli bir donanıma sahip olması için, onlarında okullardan sonra mesleki hayatlarında mutlaka eğitimi tekrarlamaları gerektiği kanaatindeyiz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YÜZDE YÜZ GÜVENLİ ÜRÜN ÜRETİYORUZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin