1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Hacer Yılmaz; “Şeker Hastaları dikkat! İnsilün sensörlerinde ölçüm hatası”

Hacer Yılmaz; “Şeker Hastaları dikkat! İnsilün sensörlerinde ölçüm hatası”

featured
Hacer Yılmaz; "Şeker Hastaları dikkat! İnsilün sensörlerinde ölçüm hatası"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hacer Yılmaz; “Şeker Hastaları dikkat! İnsilün sensörlerinde ölçüm hatası”

Gaziantep TİP 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Hacer Yılmaz, Mezine Sırakaya’nın hazırlayıp sunduğu “Sağlıklı Sohbetler” instagram canlı yayın programına konuk oldu. Çarbıcı açıklamalar yapan Yılmaz, Tip 1 Diyabet hastası çocukların zor durumda olduğunu belirtti.

Gaziantep TİP 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Hacer Yılmaz; diyabeti kontrol altında tutan insilün sensörü için kullanılan uygulamanın değişmesiyle birlikte yaklaşık bir aydır sensörlerin düzgün ölçüm yapmadığını, ciddi ölçüm hataları nedeniyle hastaların çok ciddi yaşam riski ile karşı karşıya olduklarını söyledi.
Gaziantep TİP 1 Diyabetliler Derneği Başkanı Hacer Yılmaz, yaklaşık bir aydır insilün sensörü uygulamasında ölçüm hataları olduğunu, hastaların hayati risklerle karşı karşıya olduklarını belirtti.

SENSÖRLER , YENİ UYGULAMA İLE BİRLİKTE BİR AYDIR YANLIŞ ÖLÇÜM YAPIYOR

Yılmaz; “ TİP 1 Diyabet hastaları ölçümleri normalde parmak ucunu delmek suretiyle yapıyordu. Ancak bu işlemi günde 10-15 defa yapmanız gerekiyor. Gece çocuğu yataktan uyandırıp bu ölçümü yapmak takdir edersiniz ki hem çocuk için hem de aileler için çok büyük sıkıntılara sebebiyet veriyor. Sağlık Bakanlığımız 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem bölgesinde ikamet eden TİP 1 Diyabetli çocuk hastalar için ücretsiz 2 yıllık bir projeyle “Sensörlü Şeker Ölçüm Cihazı” desteği verdi. Bu sensörler gerçekten çok önemli ve çocukların ve ailelerin hayatında çok büyük kolaylık sağladı. Ancak, yaklaşık bir aydır bu sensörlerde ölçüm hataları oluşması nedeniyle ciddi sorunlar yaşamaya başladık. Sensörlere yüklenen yeni uygulama yüzünden ölçümlerde ciddi sapmalar oluşmaya başladı ve buda bizlerde tedirginlik yaratıyor. Bu işin şakası yok ve hayati öneme haiz bir durum. Sensörlerde yaşanan sıkıntı nedeniyle eski usul parmaktan kan almak suretiyle ölçüm yapmaya başladık. Sensörler düzgün ölçüm yapmadığı için çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz ve bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz.

SENSÖRLER SADECE DEPREM BÖLGESİNDE ÜCRETSİZ

Bu sensörlerin aylık iki defa alınması gerekiyor. Bu da ciddi anlamda bir maliyet. TİP 1 diyabetli çocukların zaten belirli bir beslenme düzeninin olması gerekiyor. Günümüz ekonomisinde beslenme külfetini de dikkate aldığımızda ciddi anlamda sensörlerle birlikte aileler için yüklü maliyetler oluşuyor. Şu an sensör fiyatları çok yüksek. Aylık 10-15 bin civarını buluyor. Deprem bölgesi dışında aile bunu cebinden karşılamak zorunda ya da parmaktan ölçüm yapma sistemini kullanmak zorunda. Yetkililere seslenmek istiyorum. Lüften, biraz empati yapalım, çocuğunuzun gece yataktan uyandığını ve parmak ucunu delmek suretiyle kan alıp şekerini ölçmeye çalıştığınızı düşünün. Gün içinde bu işlemin 10-15 defa çocuğunuza veya kendinize yapıldığını düşünün. Bunu düşünerek yetkililerin gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Türkiye genelinde bu sensörler tüm hastalara ücretsiz olarak verilmeli, SGK kapsamına alınmalı” dedi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
8
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hacer Yılmaz; “Şeker Hastaları dikkat! İnsilün sensörlerinde ölçüm hatası”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!