HASAN KIRDI’DAN SULUBOYA SERGİSİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HASAN KIRDI'DAN SULUBOYA SERGİSİGaziantepVali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep’in kültür ve sanattaki gelişiminin ekonomik alandaki gelişmeye denk bir standarda kavuşması gerektiğini belirterek, “Bu nedenle kültür ve sanata mutlaka üst düzeyde önem vermeliyiz” dedi.

Ressam Hasan Kırdı, 53’ncü kişisel sergisini, Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide suluboya tekniğiyle yapılan 40 eser yer aldı.

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, açılışta yaptığı konuşmada, Hasan Kırdı gibi değerli bir insanın Gaziantep’te eserlerini sergilemiş olmasının, sanat camiası adına kendisini mutlu ettiğini söyledi

HASAN KIRDI'DAN SULUBOYA SERGİSİ

Bu sergiler açık kaldığı sürece birçok sanatseverin eserleri paylaşma olanağı bulacağını kaydeden Kurban, “Gaziantep sanat açısından gelişerek ekonomik anlamdaki gelişmişliğine denk bir standarda mutlaka ulaşmalıdır. Ekonomik zenginliğimizin yanında, kültürel ve sanatsal zenginliğe gerekli önemi mutlaka vermek zorundayız” diye konuştu.

Gaziantepli sanatseverlerle buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatan Ressam Hasan Kırdı ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Sulu boya resim sanatının en zor tekniğidir. Doğacı ve izlenimci bir sanatçıyım. Eserlerimdenatürmort, yağmur, deniz resimleri ve bazen Anadolu’nun bir köyünügörmek mümkün. İnsanlar, atlar, köpekler resimlerimin çoğunda figürleri oluşturuyor. Son dönemde resimlerimde oryantalizm de yer almaya başladı. Benim yerime eserler konuşuyor. Tüm vatandaşlarımızı sergimize bekliyoruz. Bizlere destek olan ve sergimize teşrif eden herkese de teşekkür ediyorum.”

HASAN KIRDI'DAN SULUBOYA SERGİSİSanko Park Alışveriş Merkezi 3’ncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışına, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban’ın yanı sıra, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat ve Sanko Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ufuk Tokdemir de katıldı.

Konuşmaların ardından Mevlüt Kurban, ressam Hasan Kırdı’ya günün anısınaSanko Sanat Galerisi adınaplaket takdim etti. Ressam Kırdı, eserleri inceleyen konuklarına resimler hakkında bilgi verdi.

HASAN KIRDI’NIN ÖZGEÇMİŞİ

Ressam Hasan Kırdı, 1957 yılında Antalya’da doğdu. Resim eğitimini tamamladıktan sonra 7 yılı devlet memurluğu olmak üzere toplam 21 yıl yöneticilik yaptı. Bu arada resim çalışmalarına devam etti ve çeşitli etkinliklere katıldı.

Profesyonel resim çalışmalarını, 1988 yılında yerleştiği Paris’te sürdürdü. Eserlerinde gerçekçi bir yaklaşım sergileyen sanatçının çalışmalarında izlenimcilik ve derin bir empresyon etkisi görülür. 2005 yılından 2011 yılına kadar çalışmalarını Antalya ve Paris’te sürdüren sanatçı,2011’den itibaren Antalya’ya yerleşti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HASAN KIRDI’DAN SULUBOYA SERGİSİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin