HAYATIMIZDAKİ MAGANDALAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gölgesinden hızlı silah çeken yalnız kovboy “Red Kit” olma heveslileri yüzünden her gün yüzlerce kişi ölüyor bu memlekette…

Ruhsatlı veya ruhsatsız silah taşıyanlar; ne siz Red Kit’siniz, ne de altınızda beyaz düldülünüz var. Sevimli köpeğiniz Rin Tin Tin çoktan maganda kurşununa kurban gitti.

Geçtiğimiz günlerde yaşadığım bir olay bu ülkede belinde silahla gezen binlerce maganda olmaya aday insanları hatırlattı. Sağımızda solumuzda her yerde belinde silahla gezmeyi matah bir şey sanan hatta gittiği düğünde iki üç el ateş etmeyi de erkeklik sayan bir zihniyetin her an maganda olabileceğini unutmamalıyız.

Biliyorum bu yazıyı okurken bazılarınız bana kızacak hem de çok kızacak ama hiçbir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz. Kaza kurşunuyla kaybedilen canların bir telafisi de olamaz.

Artık sevinçlerimizi, mutluluklarımızı silahla oraya buraya ateş ederek kutlamanın rafa kaldırılması gerekiyor. Silah atmanın erkeklik gösterisi olduğu törelerden çıkarılmalıdır. Türkiye de binlerce insan maganda kurşununa kurban giderken bir o kadarının da hayatı karardı.

SEVDİKLERİNİZİ MAGANDA KURŞUNUNA KURBAN VEREBİLİRSİNİZ

Sevincini silah sıkarak kutlayanlara seslenmek istiyorum; bir gün sizde sevdiklerinizi kör bir kurşuna kurban verebilirsiniz.

Hafta sonu evimde güzel bir film izlerken veya dostlarımla sohbet ederken büyük bir gürültüyle düğünlerde ateşlenen silahların sesi, o anki mutluluğumuza bile gölge düşürürken siz bununla nasıl mutlu olabiliyorsunuz anlayamıyorum.

Çocukların silahla oyunu ölümle bitti, kına gecesinde maganda kursunu, eşini silahla vurarak öldürdü, düğünde kaza kursunu öldürdü, Konvoyda maganda kursunu can aldı, başlıklarıyla gazete manşetlerinde yer alan maganda haberlerini görmek istemiyoruz. Hep birlikte mutluluk ve sevinçlerimizin gölgelenmesine ve hayatlarımızın kararmasına dur diyelim.

Trafikte maganda, düğünde maganda, şampiyonluk kutlamalarında maganda, LÜTFEN HAYATIMIZDAN ŞU MAGANDALARI ÇIKARALIM ARTIK!

TÜRKİYE’NİN SİLAH BİLANÇOSUNA BİR GÖZ ATALIM

“Ateşli silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Yönetmeliğin 15. maddesine göre, silah ruhsatı almak isteyenlerin “nörolojik”, “psikolojik” ve “fiziki” rahatsızlığı olup olmadığına dair doktor raporu alması gerekiyor. Ama bakıyorum silah ruhsatı alanların birçoğunun aklıselim olduğundan endişe duyuyorum. Silah kanunu Tasarısı yeniden gözden geçirilmeli ve silah almak zorlaştırılmalı, yaş sınırı yeniden düzenlenmeli…

Silah insanın kendisini her hangi bir tehlikeye karşı koruması için değil midir? Türkiye de bir yılda otuz bin insanın silahlanması demek devletin kendi eliyle vatandaşını silahlandırması demek. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun silah ve fişek satışlarının geçen yıla oranla yüzde yedi arttığını açıklaması da bunun bir kanıtı. İstanbul Pazarlama Şube Müdürlüğünce 354 bin 345 ithal fişek, 10 milyon 503 bin 895 yerli fişek, 4 bin 438 yerli tabanca satışı yapılmış. Müdürlüğün geçen yıl satışlarının ekonomik karşılığı 18 milyon 779 bin 961 lira… Kurumun geçen yıl toplam tabanca satışı 30 bin 985’i, fişek satışı ise 80 milyon 794 bin 155.Elde edilen toplam gelir ise 166 milyon 87 bin 898 lira.

TÜRKİYE’DE 18 MİLYON KİŞİDE SİLAH VAR

3 yıl önce Silah Kanunu Yasa Tasarısı görüşmelerinde, Türkiye’de 18 milyon kişide silah olduğu söylenmişti. Sanıyorum bu rakam 19 milyona ulaşmıştır. Birde ruhsatsız silahı olanları hesaplarsak sanırım nüfusun yarısı maganda adayı….

Bakınız Türkiye de; intihar vakalarında silah var.

Aile içi şiddet olaylarının üçünden birinde silah var.

Gasp ve terör olaylarında silah var.

Maganda kurşununa kurban giden binlerce insanın ölüm sebebi de maalesef silah var…

Bunun yanında birde polislerimizin silahından çıkan kurşuna kurban verdiğimiz onca insan var.

Son yıllarda vur emrinin faturası Türkiye ye çok ağır oldu. Anlayacağınız son yıllarda maganda kurşununa kurban gidenlerin sayısında ciddi artış var. Mesela 2012 yılında 1400 kişi ateşli silahla öldürülmüş ve bunların 152’si çocuk. Bu rakamlar 2013- 2014 yıllarında da artarak devam etti. Türkiye TEKSAS değildir olmamalı da…

BİR ANLIK EĞLENCE İÇİN KIYDIĞIN CANAMI YANARSIN, VİCDANINI KÖR BİR KURŞUNA TESLİM ETTİĞİNE Mİ? NEFSİNİN ESİRİ OLMAKTANSA VİCDANINA TUTSAK OL ELİNE SİLAH ALMA…DERİM

Mezine Sırakaya

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HAYATIMIZDAKİ MAGANDALAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin