HEMŞERİLERDEN BİRLİK, BERABERLİK ŞÖLENİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEMŞERİLERDEN BİRLİK, BERABERLİK ŞÖLENİGaziantep Büyükşehir Belediyesi bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği “Hemşeri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması” etkinlikleri çeşitli görüntülere sahne oldu. Ev sahipliğini Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Hemşeri Dernekleri Festivaline ilgi her geçen yıl hızla artmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan ve yöre kültürlerinin bir araya geldiği festival bu yılda renkli gösterilere sahne oldu. Büyükşehir Belediyesi Botanik Parkı Yanı Festival Alanı’nın da derneklerin kurdukları çadırlar, yöresel etkinlikler, halkoyunları gösterileri, yöresel sanatçıların konserleri ile unutulmaz coşku yaşandı.

Festivalin ilk günüde sahne alan Arif Sağ konseri izleyenleri büyüledi. Festival’in üçüncü gününde Karakoyunlular Kültür Eğitim Dayanışma Derneği, Elbeyliler Derneği, Bereketliler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) ve Eruhlular Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri tarafından düzenlenen konser ve gösteriler vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

HEMŞERİLERDEN BİRLİK, BERABERLİK ŞÖLENİDERNEKLER GÖZ DOLDURDU

Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği bu yıl 3.sü yapılan “Hemşeri Dernekleri Festivali Yöresel Kültürler Buluşması”nda stant açarak yapılan çalışmalar hakkında ziyaretçileri bilgilendirdiler. Öte yandan Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği personelleri bu yıl bir sürpriz yaparak sahnede muhteşem bir gösteriye imza attılar. Yaptıkları modern ve Anadolu dans gösterisi ile büyük beğeni toplayan dernek çalışanları, izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

31 Mayıs Perşembe günü başlayan Yöresel Kültürler Buluşması Festivali 3 Haziran Pazar günü sürpriz sanatçıların verdikleri  konserler ve gösterilerle Gaziantep halkına veda etti.

HEMŞERİLERDEN BİRLİK, BERABERLİK ŞÖLENİYÖRESEL KÜLTÜRLER BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen, “Yöresel Kültürler Buluşması” köyünü, kasabasını, memleketini özetle Anadolu’nun kültürel renklerini beraberinde taşıyarak Gaziantep’e gelmiş bu kente kök salmış, bu kente gönül vermiş insanlarımızı böylesine bir festivalle bir araya gelmesi ile toplumumuz, kültürümüz, insanımız ve Gaziantep adına büyük bir kazanç saydığımız çeşitli illerin yöresel kültürlerini halkımıza tanıtama fırsatı buldu.

Bu proje ile Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen ve Gaziantep’te ikamet eden vatandaşlarımız yaptıkları etkinliklerde kültürlerini tanıtma fırsatının yanında Gaziantep’te yaşayan insanlar arasında birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğu arttıracak bir buluşma ortamı pekiştirildi.

Festival, Hazale Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür Derneği, Vander Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kayı Karakeçili Ali Bayramoğulları Derneği ve Kültürel Diyalog Derneği Konseri, yöresel halk oyunları ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HEMŞERİLERDEN BİRLİK, BERABERLİK ŞÖLENİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin