HKU’de Hemşirelik Haftası kutlandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemşirelik Haftası  kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ve Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliği işbirliği ile “Hemşirelik Haftası” kutlama programı düzenlendi.

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Hemşirelik Haftası kutlama programına; Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hayati Deniz, Hastane Yöneticisi Vekili Resul Arısoy, Hastane Başhekim ve Başhekim Yardımcıları, Sağlık Bakim Hizmetleri Müdürü Yakup Kolsuz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcıları, HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Kezban Bayramlar, HKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Ayla Yava, HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Tülay Ortabağ, akademisyenler, hemşireler ve sağlık çalışanları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı; hemşirelerin çok kutsal bir görev üstlendiklerini ve hemşirelik mesleğinin de son derece önemli bir noktaya geldiğinin altını çizerek bu bağlamda hiç bir hastaya din, dil ve ırk gözetmeksizin hizmet veren hemşirelerin “Hemşirelik Haftalarını” kutladığını ifade etti.

Törende Sağlık Bilimleri Yüksek Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Selver Güler Uluslararası Hemşireler Birliği’nin (ICN) 2016 Hemşireler: Değişim İçin Bir Güç Sağlık Sistemlerinin Dayanıklılığının Arttırılması Teması başlıklı sunumunda; hemşirelerin sağlıkta değişim için bir güç olduğunu, Birleşmiş Milletlerin en son belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden üçüncüsünün sağlıklı bir yaşam sağlamak ve her yaştan herkes için sağlığı teşvik etmek olduğunu belirterek, hemşirelerin bu hedefi gerçekleştirme de önemli bir rolünün olduğunu vurguladı.

ICN teması doğrultusunda “Sağlık Sisteminde Hemşirenin Gücü” paneli yapıldı. Panelde; Prof. Dr. Ayla Yava “Hemşirelik Mesleğinin Gelişiminde Eğitimin Gücü”, Doç. Dr. Tülay Ortabağ “Hemşirelik Mesleğinin Gelişiminde Araştırmanın Gücü”, Prof. Dr. Nermin Olgun “Hemşirelik Mesleğinin Gelişiminde Örgütlenmenin Gücü”, Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Köçkar ve Hemşire Selda Sezgin “Hemşirelik Yöneticilerinin Değişimdeki Gücü” ve Hemşire Haydar Çevik ise “Kültürlerarası Hemşirelikte Bakımın Gücü” gibi konularda önemli açıklamalar yaptılar.

Konuşmaların ardından konuşmacılara ve organizasyonu düzenleyen komiteye teşekkür plaketleri, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı ve Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hayati Deniz ve diğer davetliler tarafından verildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HKU’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin