Hiç kimse astsubayların ne istediğini sormuyor, derdiniz nedir demiyor

featured
Hiç kimse astsubayların ne istediğini sormuyor, derdiniz nedir demiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiç kimse astsubayların ne istediğini sormuyor, derdiniz nedir demiyor

Vatanın her bir köşesinde bir bayrak, her bayrağın altında bir Türk Askeri…

Bugün bir gazeteci olarak değil, en güzel yıllarında sevdiğinden ayrı kalmış, çocuklarını babasından ayrı büyütmüş bir astsubay eşi ve bir astsubay annesi olarak yazmak istedim.

Derdimiz vatan, Sevdamız bayrak, Aşkımız millettir bizim diyerek, gerektiğinde vatan için canımızı seve seve vermek için kalbi atanlardanız…Türk Silahlı Kuvvetlerimizin  bel kemiği Astsubaylarımızın dertleri dağ gibi birikmiş sorunları var…

Uykusuz kaldığımız geceler, diken üstünde geçirdiğimiz gündüzler, yüreğimizin yandığı yıllar belki geri gelmeyecek, ancak bunca yılın, alın terinin hakkı verilsin diye bekliyoruz..

Bu kadar sorunu görmezden gelmek olmazdı… Susmak olmazdı…. 

Bir türlü çözülmeyen, belki de çözülmek İSTENMEYEN astsubayların sorunları kartopu gibi büyümeye devam ediyor.

Ne istiyor bu astsubaylar diye bir Allah’ın kulu da merak etmiyor mu acaba?

Terör örgütleri ile girdiği çatışmada şehit düşen onlarca askerimiz, onlarca astsubayımız…Mekanınız cennet olsun…

Devrelerimiz vardı bizim, aynı ekmeği bölüp yediğimiz dostlarımız kader arkadaşlarımız vardı bizim..

88’liler 89’lular 90’lılar ve daha nicesi…  Mezuniyet sayfalarından bir bir kopan sadece kitap sayfası değil şehadete yürümüş devrelerimiz.  Kimileri gazi, kimileri de sağlığını kaybetmiş. Geriye kalanlarda aldıkları emekli maaşı ile geçim mücadelesi veriyor. Acı ama gerçek…

TSK’nın bel kemiği olan astsubaylar iş işten geçmeden maddi ve manevi olarak emeklerinin karşılığını almak istiyor. Birisinin de çıkıp “ astsubaylar iyi ki varsınız” demesini bekliyor.

Peki neden kimse de çıkıp EY ASTSUBAYLAR nedir sizin derdiniz, ne istiyorsunuz demiyor veya DİYEMİYOR?
1970’li yıllardan itibaren astsubaylar çeşitli kitle iletişim araçları ve gösterilerle sorunlarını duyurmaya çalışıyor. Astsubayların talep ve şikayetleri sürekli olarak gündemden düşmemesine rağmen neden görmezden geliniyor?

Peki ne istiyor Astsubaylar?

Öncelikle, Astsubayları diğer memurlar ve alt rütbeli personelden ayırt eden, emeklilikte diğer memurlara nazaran daha iyi bir ücret almasını sağlayan 3600 ek göstergenin tüm memurlara ve astsubayın emrinde görevli alt rütbedeki personele verilmesi ile birlikte dengeler bozulmuş oldu. Astsubayların ek göstergesi her ne kadar 600 puan artırılarak 4200’e çıkarılsa da içi boş olan bu gösterge astsubay maaşında ve emekli maaşında çok komik denecek bir artışa sebebiyet verdi.

Oysa ki 3600 ek göstergeye çıkarılan diğer memurlar ile TSK bünyesinde görevli astsubayın emrinde görevli alt personel içi dolu olan 3600 ek gösterge ile neredeyse astsubay ile aynı emekli maaşını almaya başladı. Bu durum subay ve astsubay arasında oluşan farkın daha da açılmasına astsubay ile emrinde görevli alt kademe personel arasındaki farkın ise kapanmasına neden oldu.

Dolayısıyla astsubaylar statü farkının korunmasını, nasıl subay emekli olduğunda doğal olarak kendilerinden daha fazla emekli maaşı alıyorsa astsubaylarında emekli olduğunda kendi alt personelinden daha fazla emekli maaşı alması gerektiğini savunmaya başladı.

Takriben bir subay emekli olduğunda görevde aldığı maaşın %84’ünü alırken, astsubayların ise emrinde görevli alt rütbedeki personel ile birlikte görevdeki maaşının ortalama %47’sini alması astsubaylar tarafında statü farkının korunmadığı gerekçesiyle rahatsızlık oluşturmaya başladı.

Bir diğer sorun ise yıllardır çözülemeyen tazminat sorunu.

Astsubaylar yıllardır komutanlık kadrolarında görev yapmaları, sorumluluk almalarına rağmen buna uygun bir tazminatın verilmemesi ve bu tazminatın emekli maaşlarına yansıtılmamasından rahatsız.

Subaylar için çok sayıda tazminat kalemi oluşturulması ve bu tazminatların emeklilikten sonra da emekli maaşına yansıtılmasına rağmen astsubaylara bir tane dahi tazminat verilmemesi astsubay camiasında ciddi rahatsızlık yaratıyor.

Temsil tazminatı, makam tazminatı, görev tazminatı, kadrosuzluk tazminatı gibi subaylar için bir çok kalem üretilmesine rağmen astsubaylar için tek bir tazminat kalemi üretilememesi astsubayları kendi alt rütbelerinde çalışan personel ile aynı emekli maaşını almaya mahkum etmiş.

Astsubaylar TSK’de bir hiyerarşi olduğunu, subayların statü gereği yüksek oranda maaş ve emekli maaşı alması gerektiğini, nasıl bir subayın emekli olduğunda çalışırken aldığı maaşın %84’ünü alıyorsa bunun kademeli olarak rütbeler arası geçiş sağlanarak devam ettirilmesini istiyor.

TSK, bu ülkenin bel kemiği. Subayı, Astsubayı, Uzman Jandarması, Uzman Erbaşı, Sözleşmeli Eri ve askerliğini yapan vatan evlatları bizim gözbebeğimiz. Bir ülkede güvenlik olmazsa hiçbir şey olmaz. Astsubaylar çok şey istemiyor anladığım kadarıyla. Çözülemeyecek sorunlar değil. Zor şartlarda görev yapan TSK personeli için her türlü imkan seferber edilmeli, birlik ve beraberlik içerisinde silah arkadaşlığı kavramı devam ettirilmelidir. 15 Temmuz sürecinden sonra zor günler geçiren TSK’nın özellikle tecrübeli, kıdemli astsubaylara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

TSK’de hali hazırda genç bir kitle olduğunu ve yeni bir yapılanmaya gittiğini düşünürsek ordunun özellikle kıdemli astsubaylarımızın bilgi ve tecrübe aktarımına ihtiyacı vardır diye düşünüyorum.

Unutulmamalıdır ki!

Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis Demir gibi vatanseverler sayesinde bu ülke dimdik ayaktadır. TSK, subayından erine kadar gözbebeğimizdir, bu sorunlar artık çözülmelidir.

Birisi de çıkıp EY ASTSUBAYLAR NEDİR SİZİN DERDİNİZ? NE İSTİYORSUNUZ DİYEBİLME CESARETİNİ GÖSTEREBİLMELİDİR…

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

1
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
1
sinirli
Sinirli
46
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hiç kimse astsubayların ne istediğini sormuyor, derdiniz nedir demiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin