Hububatçılardan 140 ülkeye 893 milyon 360 bin dolarlık ihracat

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

altunkaya-mahsunGüneydoğulu hububat bakliyat ihracatçıları 2016 yılının ilk beş ayında 140 ülkeye toplam 893 milyon 360 bin dolarlık ihracat yaptığını açıklayan Birlik Başkanı Mahsum Altunkaya yeni pazar arayışlarının sürdüğünü ifade ederek önceliklerinin gıda fuarları ve tanıtım olduğunu sözlerine ekledi.

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Mahsum Altunkaya Başkanlığında GAİB Hizmet binasında toplandı. Toplantıda 2016 yılının ilk beş ayına yönelik ihracat rakamları değerlendirilirken yeni pazarlar bulunmasına yönelik çalışmalara hız verilmesine de karar verildi. 2016 yılının ilk beş ayında 893 milyon 360 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren sektörün yılın geri kalan sürecinde 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Başkan Mahsum Altunkaya “Sektörle ilgili yaptığımız değerlendirmelerde ihracat rakamlarımızın her şeye rağmen hedeflerimizi yakalama yönünde olumlu sinyaller verdiğini görüyoruz. Elbette yeni pazar arayışlarımızı sürüyor.

Özellikle TİM tarafından yapılan bir çalışma ile Gaziantep’in İngiltere ile eşleştirilmesi bizim bu pazardaki payımızı arttırmaya yönelik çalışmalarımızı hızlandıracaktır. Mevcut pazarlarımızdaki payımızı arttırmak ve özellikle Kanada, ABD, İngiltere, Güney Afrika, Uzakdoğu ve Güney Amerika’daki yeni Pazar arayışlarımızı sürdürerek 2023 hedeflerimizi yakalayacağımızı düşünüyoruz. 2016 yılının ilk beş ayında 140 ülkeye toplam 893 milyon 360 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren sektörümüz 2016 yılının geriye kalan aylarında da bu ihracatı hedeflenen rakamlar doğrultusunda arttıracağını düşünüyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi sektörümüz için en önemli Pazar Ortadoğu ülkeleri olmuştur, bunu Afrika ve Asya ülke pazarları takip etmiştir. Ülke bazında verilere baktığımızda sektörümüz en fazla ihracatı Irak’a yaparken onu Suriye ve Sudan takip etmiş dördüncü sırada ABD’ye yapılan ihracatımız yer almıştır. Sektörümüzün Türkiye genelinde gerçekleştirdiği ihracat rakamı 2 milyar 816 milyon 926 bin dolar olup GAİB’in bu ihracattaki %31,6’lik payı bizleri birinci sıraya taşımaktadır” dedi.

Tanıtım ve fuarlar önceliğimiz

Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya yurt dışında düzenlenen gıda fuarları ve tanıtımın sektör için büyük önem taşıdığını ifade ederek “Bundan sonraki süreçte de gerek fuarlara katılımımız gerekse seçilen pilot ülkelerdeki tanıtımlarımız sürecektir. Dünya genelinde bulunan 208 ülkenin tamamına ulaşmak ve Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen ürünlerimizin bu ülke insanlarıyla buluşturulmasında ki çabalarımızın olumlu sonuçlarını alacağımıza, bu çalışmalarımızın ülkemize önemli bir katma değer olarak dönüş yapacağına inanıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hububatçılardan 140 ülkeye 893 milyon 360 bin dolarlık ihracat

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin