İHRACAT ARTIŞ TRENDİNİ SÜRDÜRÜYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHRACAT ARTIŞ TRENDİNİ SÜRDÜRÜYORGaziantep’ten, Mart ayında yüzde 4,3 artışla 516 milyon 397 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten bu yılın Mart ayında geçen yılın Mart ayına göre yüzde 4,3 oranında artışla toplam 516 milyon 397 bin dolar değerinde ihracat yapıldığını bildirdi.

Aylık ihracata göre Gaziantep’in, Mart ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sıradaki yerini koruduğunu hatırlatan Konukoğlu, şu bilgileri verdi:

‘’Ocak-Mart dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,5 oranında artarak 1 milyar 507 milyon 373 bin dolara yükseldi. 2012 yılı Ocak-Mart döneminde ise Gaziantep’ten 1 milyar 364 milyon 254 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı.’’

İHRACAT ARTIŞ TRENDİNİ SÜRDÜRÜYOR

Gaziantep’in ihracat artışının Türkiye’nin üzerinde seyrettiğini vurgulayan  Konukoğlu,  Türkiye’den yapılan ihracatın Mart 2013’de yüzde 0,3 oranında, üç aylık toplamda ise  yüzde 3,3 oranında arttığına dikkati çekti.

İHRACAT DİNAMİZMİ

Gaziantep’in önemli bir aktör olarak dış ticarette gelişimine devam ettiğini  belirten Konukoğlu, Gaziantep’in geçen yıl 6 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdiğini ve 177 ülkeye ihracat yaptığını anımsatarak, bu rakamların Gaziantep’in dünyaya olan entegrasyonunu gösterdiğini vurguladı.

Konukoğlu, ihracatı artırmaya devam ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

‘’Dış ticaret odaklı bir vizyonla yolumuza devam ediyoruz. İhracatta dinamizm yakaladık. Dünya ülkeleri ile ticari ilişkilerimizi her geçen gün artırıyoruz. Önümüz açık. Daha kaliteli ürünün yanı sıra, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya ağırlık vererek ihracat fiyatını da yukarı çekebiliriz. Böylece, Gaziantep’in Türkiye’nin dış ticaretine katkısını artırabiliriz. Geçen yıl gösterdiğimiz iyi performansı bu yıl da sergileyeceğimize, 2013 yılında 7 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.”

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin, Türkiye’nin kredi notunu artırmasında ihracatın beklenenden hızlı güçlenmesi olduğunun da altını çizen GSO Başkanı Konukoğlu, ihracat ve katma değer artışı ile büyümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İHRACAT ARTIŞ TRENDİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin