İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna saatler kaldı

featured
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna saatler kaldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna saatler kaldı

SpaceX, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer alacağı Axiom 3 uzay misyonuna ilişkin fırlatma gece 00.40’ta gerçekleşecek.

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğuna saatler kaldı.

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketinin Falcon 9 roketi, Ax-3 mürettebatını SpaceX Dragon uzay aracı ile birlikte NASA’nın Florida’da yer alan Kennedy Uzay Merkezi’ndeki 39A fırlatma kompleksinden ISS’ye gönderecek. Heyecanla beklenen bu yolculuk, canlı bir şekilde takip edilebilecek.

Ax-3’TE EKİPTE KİMLER VAR?

Axiom Space’in ISS’ye göndereceği “Ax-3” görevi için 4 kişilik mürettebat arasında Gezeravcı’nın yanı sıra ABD ve İspanya’yı temsilen misyon lideri Michael Lopez-Alegria, İtalyan Hava Kuvvetlerinden Pilot Walter Villadei ve Avrupa Uzay Ajansı adına katılan İsveçli Marcus Wandt bulunuyor.

GEZERAVCI UZAYDA 13 FARKLI DENEY YAPACAK

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

UZAY YOLCULUĞU HANGİ İLERDE TAKİP EDİLECEK?

Bakan Kacır’ın paylaşımında yer alan bilgilere göre, Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, İstanbul, Trabzon, Konya, Aksaray, Muş, Kayseri, Antalya, Gaziantep bilim merkezlerinden, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nden, İstanbul Taksim ile Ankara Kızılay meydanlarında kurulan planetaryumlardan, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve Mersin Silifke Meydanı’ndan izlenecek.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna saatler kaldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin