İMO’nun kampanyası etkili oldu Kontenjanlar düşürüldü

featured
Bakanlık Yasak dedi Başkanlık Devam edecek mi..?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnşaat Mühendisleri Odası’nın, Türkiye genelinde yürüttüğü kampanya olumlu sonuçlandı. Fakültelerin inşaat mühendisliği bölümü kontenjanları geçtiğimiz yıla göre 3 bin 799 azaldı.

ÇALIŞMALAR SONUÇ VERDİ

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Türkiye’deki hemen her üniversitede inşaat mühendisliği bölümünün bulunduğuna dikkat çekerken, “       Fakültelerin kontenjanları ihtiyacın çok üzerinde. Geçtiğimiz yıl inşaat mühendisliği bölümleri için 12 bin 70 kontenjan açılmıştı. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi olarak diğer illerdeki şubelerimizle birlikte kontenjanların düşürülmesi için yürüttüğümüz çalışmalar sonucu inşaat mühendisliği kontenjanları 3 bin 799 azalarak 8 bin 271 oldu. Kontenjanların düşürülmesi mesleğimizin geleceği adına sevindirici bir gelişme olmakla birlikte yetersizdir. İnşaat mühendisliği bölümlerine girmek için 300 bin olan başarı sıralamasının 50 bine düşürülmesini istiyoruz” dedi.

KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILMALI

İMO’nun kampanyası etkili oldu Kontenjanlar düşürüldü

İnşaat mühendisleri arasında son yıllarda işsizliğin ve düşük ücretle çalışmanın artmaya başladığını belirten İMO Şube Başkanı Çeliktürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özellikle meslektaşlarımız arasındaki işsizliğin artmasındaki en büyük nedenlerinden birisi, inşaat mühendisliği bölümlerinin ihtiyacın çok üzerinde mezun vermesidir.  Her yıl 12 bin inşaat mühendisinin mezun edilmesi sürdürülebilir bir durum olmadığı gibi ülkemiz kaynaklarının yerinde ve verimli kullanılmasına da hizmet etmemektedir. İhtiyacın  çok üzerindeki kontenjanlar ve niteliksiz eğitim veren üniversitelerin açılması ile birlikte inşaat mühendisliği bölümü tercih edilmemeye başlandı. Geçmişte puanları tıp fakülteleri ile yarışan inşaat mühendisliği bölümleri artık neredeyse isteyen her öğrencinin gireceği bir bölüm haline geldi. Neredeyse sınavda 3-5 matematik yapanlar inşaat mühendisliği bölümlerine girmeye başladı. Ayrıca, yeterli akademik personeli, laboratuarları ve diğer imkanları bulunmayan üniversiteler de niteliksiz eğitimleri ile mesleğimize zarar veriyor. Ülkemizin ihtiyacı kadar nitelikli mühendis yetiştirilmesi sağlanmalıdır. Bu nedenle YÖK’ün bu yıl kontenjanları düşürmesini önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ EVRENSEL BİR MESLEKTİR

İnşaat mühendisliğinin kurucu mühendislik dallarının başında geldiğini de hatırlatan İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İnşaat mühendisliği evrensel bir meslektir. İnsanların yaşam alanı olan binaların bilimsel temeller üzerine kurulmasını sağlayarak, can ve mal güvenliğini doğrudan etkileyen bir mesleğin mensuplarıyız. İnsanları huzur ve güven içerisinde yaşasınlar diye, bizler sürekli bilgilerimizi geliştirir, güvenli yapılar üretiriz. Bu nedenle insanların can ve mal güvenliğini doğrudan etkileyen bu mesleğin mensuplarının hak ettiği yerde olması çok önemlidir.”

İMO’nun kampanyası etkili oldu Kontenjanlar düşürüldü

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İMO’nun kampanyası etkili oldu Kontenjanlar düşürüldü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin