İran Büyükelçisi GTO’yu Ziyaret Etti

featured
İran Büyükelçisi GTO’yu Ziyaret Etti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Büyükelçisi GTO’yu Ziyaret Etti

Gaziantep’in en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında olan İran ile ticari ilişkilerin değerlendirildiği ve İran ile ticareti bulunan GTO üyelerinin de yer aldığı ziyarette konuşan GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “Dostluğumuzu her zaman devam ettirmek istediğimiz İran ile çok köklü bir geçmişe sahibiz. Tarihi, kültürel ve bölgesel birlikteliğimiz ışığında ticari ilişkilerimizi bir üst seviyeye çıkartmak istiyoruz.” dedi.

Yıldırım: En rahat ticaret yapacağımız ülke İran’dır

Gaziantep’in en rahat ticaret yapacağı ülkenin İran olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım şöyle devam etti:

İran Büyükelçisi GTO’yu Ziyaret Etti

“İran’ın ekonomik yapısına baktığımızda Gaziantep için çok önemli bir hammadde olan petrokimyada güçlü olduğunu biliyoruz. Yine alıcısı olduğu gıda ve tekstil ürünlerinde de Gaziantep’in güçlü bir tedarikçi olduğu ortada. İran, 2020 yılında Gaziantep’in en fazla ihracat yaptığı 8. ülke olmuş. 2021 yılının ilk 5 ayında ise geçen yıla göre %328 artış ile ihracatımız 113 milyon dolara ulaşmış. Pandeminin etkileri giderek azalıyor. Normalleşme süreci hız kazanıyor. İran ile iş birliği yapabileceğimiz pek çok sektör söz konusu. Dolayısıyla mevcut ticaret hacmimizi çok daha yukarıya taşıyabiliriz. Önümüzdeki süreçte heyet ziyaretleri ve iş insanlarımızı bir araya getirecek organizasyonlar planlıyoruz.”

Farazmand: Sorunların büyük bir kısmı transit ve lojistikle ilgili

GTO’ya gerçekleştirdiği ziyarette Gaziantep’in cazibe merkezi olduğunu belirten ve bütün büyükelçilerin Gaziantep’e gelmeyi ve bölgeyi tanımayı arzu ettiğini söyleyen İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, tarihi ve kültürel bağların yanı sıra ticari anlamda Gaziantep ile çok güçlü bir bağa sahip olduklarını söyledi.

2019 ve 2020 yıllarının ticari anlamda istedikleri gibi geçmediğini belirten Büyükelçi Farazmand, “Hamdolsun 2021 yılında bu durum düzelmeye başladı. Bizim burada oluş amacımız ticari iş birlikleri için sizleri dinlemek ve taleplerinizi almak. Ülkelerimiz arasında belirlenen 30 milyar dolarlık bir ticaret hedefi var. Bunun ilk adımı da sizlere yaptığımız bu ziyaretler.” dedi.

GTO Meclis Başkan Vekilleri Mehmet Dal ve Mithat Tümer’in de yer aldığı ziyaret kapsamında İran ile ticari ilişkileri bulunan GTO üyelerini dinleyen ve talepleri hakkında açıklamalarda bulunan Büyükelçi Farazmand, mevcut sorunların büyük bir kısmının transit ve lojistikle ilgili olduğunu, bu konunun çözümü için üst düzeyde görüşmeler yapıldığını ve yol haritasının oluşturulduğunu ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran Büyükelçisi GTO’yu Ziyaret Etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin