İran’dan Hamas’ın Aksa Tufanı Operasyonu’na destek

featured
İran'dan Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu'na destek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’dan Hamas’ın Aksa Tufanı Operasyonu’na destek

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı “Aksa Tufanı” Operasyonu’nu desteklediklerini söyledi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın İsrail’e yönelik başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’na dair açıklamalarda bulundu. İsrail’i hedef alan operasyonlar nedeniyle Hamas’ı tebrik eden Safevi, “Biz bu operasyonu destekliyoruz ve direniş cephesinin de bu operasyonu desteklediğinden eminiz. Filistin ve Kudüs özgürleşene kadar Filistinli mücahitlerin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası kuruluşlar Filistinli çocukların katledilmesine yıllarca sessiz kaldı”

İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı katliamları hatırlatan Safevi, “Uluslararası kuruluşlar Filistinli çocukların ve gençlerin Siyonistler tarafından katledilmesine yıllarca sessiz kaldılar. Bu katliamlar karşısında söz konusu kuruluşlardan hiçbir tepki görmedik. Siyonistler doğrudan Filistinli çocukların başlarını hedef alarak ateş ediyorlar. 2023 yılı son rakamları Siyonist askerler tarafından 37 Filistinli çocuğun şehit edildiğini gösteriyor. Ayrıca birçok Filistinli genç ve çocuk İsrail hapishanelerinde tutuluyor” şeklinde konuştu.

Hamas İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattı

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Deif sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, İsrail’e karşı “Aksa Tufanı Operasyonu” başlatıldığını ve ilk 20 dakikada 5 bin roket ve havan fırlatıldığını duyurmuştu.
Hamas’ın operasyon başlatmasının ardından İsrail Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, “savaş durumu alarmı” ilan edildiği ve askerlerin harekete geçirildiği belirtilmişti. Açıklamada, “Hamas, Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına yoğun roket atışı başlattı ve İsrail topraklarının birçok farklı noktasına sızdı. Hamas, bu saldırının sorumlusudur. Bu olayların sonuçlarına katlanacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

İsrail’de 22 ölü, 545 yaralı

İsrail Ulusal Acil Servisi (MDA), Gazze Şeridi’nden düzenlenen saldırılarda 22 İsraillinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail Sağlık Bakanlığı ise 545 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran’dan Hamas’ın Aksa Tufanı Operasyonu’na destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin